ABDULHAMİT GÜL: UZAYA TÜRKİYE İMZASI ATILDI

TÜRKİYE Haber Girişi : 10 Temmuz 2024 08:35
ABDULHAMİT GÜL: UZAYA TÜRKİYE İMZASI ATILDI
AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, TÜRKSAT 6A uydusu ile uzaya imza atıldığını söyledi.

 TÜRKSAT 6A uydusunun 5 milyar insana hizmet vereceğini hatırlatan Gül, “Dünyada kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biri olarak tarihe geçtik; bu gurur hepimizin.” dedi.

 

“5 MİLYAR İNSANA HİZMET VERECEK”

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, TBMM Genel Kurulu’nda TÜRKSAT 6A uydusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin büyük bir gururu yaşadığını vurgulayan Gül, “Türk mühendislerinin ve teknisyenlerinin projesi olan ve bu topraklarda üretilen ilk millî ve yerli uydumuz ülkemiz başta olmak üzere 5 milyar insana hizmet edecektir. Uydunun faaliyete geçmesiyle, ülkemiz, kendi haberleşme uydularıyla dünya nüfusunun yüzde 65’inden fazla bir kitleye ulaşılabilir hâle gelecektir. Televizyon yayıncılığı ve haberleşme hizmetlerinde kullanılacak TÜRKSAT 6A’nın kapsama alanına Hindistan, Malezya ve Endonezya da dâhil olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

“UZAYDA UYDULARIMIZ KIYAMETE KADAR SÜZÜLECEK”

 

Abdulhamit Gül, Türkiye’nin iletişim ve haberleşme alanında çok önemli başarılar elde ettiğini söyledi. Emeği geçenlere teşekkür eden Gül, “Şanlı bayrağımızın gökyüzünde kıyamete kadar dalgalanacağı gibi uzayda da uydularımız süzülmeye devam edecek.” şeklinde konuştu.

 

“MİLLİ TAKIMI YÜREKTEN KUTLUYORUZ”

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün gündeminde Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk 8’e yükselen Milli Takım da vardı. 

 

“Tarih yazan Milli Takımımızı yürekten kutluyoruz” ifadelerini kullanan Gül, “Saraybosna’dan Bakü’ye kadar dünyadaki bütün Türkiye'ye dostları, gönül coğrafyamız bu heyecana, bu coşkuya, bu başarıya ortak oldu, ay yıldızlı bayrağımız için çok güzel dualar ve destekler aldık.” dedi.

 

“UEFA’NIN DEMİRAL KARARINI KINIYORUZ”

 

UEFA’nın Merih Demiral kararının hukuk dışı ve siyasi bir refleks olduğunu belirten Gül, “UEFA’nın, uluslararası kurumların bu anlamda adil olmayan tarafgir kararlarına aslında yabancı değiliz. Bu turnuvanın temiz rekabetine gölge düşüren UEFA’nın kararını da bir kez daha buradan, Gazi Meclisimizden kınıyoruz.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.