Ailelerini bırakıp depremzedelere koştular

GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mart 2023 11:37
Ailelerini bırakıp depremzedelere koştular
'Asrın felaketi' olarak gösterilen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından sahaya inen ASKON Gaziantep Şubesi, depremzedeleri yalnız bırakmadı.

ÇOK HIZLI ORGANİZE OLDULAR

 

6 Şubat tarihinde saatler 04:17'yi gösterirken aralarında Gaziantep'in de bulunduğu 11 ili yıkan deprem felaketi sonrası ASKON Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Güneş ve yönetimi ailelerini dernek binasına bıraktıktan sonra tam kadro sahaya indi. Dernek yönetimi, depremin hemen ardından şehrin durumunu görmek ve gerekli organizasyonu yapmak, yıkım bildirilen semtler, olası tehlike arz eden noktalar ve vatandaşların yoğun olarak toplandığı bölgeleri hızlıca etüd edip faaliyet raporunu ana hatlarıyla belirledi.

 

KAPILAR DEPREMZEDELER İÇİN AÇILDI

 

İlk şokun atlatılmasının ardından halkın yeme içme sorununun oluşacağı ön görülerek farklı il ve ilçelerde çorbalar yaptırıldı. ASKON Şube Binası kapıları yemek sorunu yaşayan vatandaşlar için açıldı.Yemek sonrası içme suyu sıkıntısı baş gösterecekti ve gerekli bağlantılar sağlandı. Başlangıç olarak 3 palet su, başkan Güneş ve yönetim kurulu üyelerinin şirketlerine ait ticari araçlara yüklenerek şehrin ulaşılabilirliği yüksek noktalarına dağıtılmaya başlandı. Şube Başkanı Güneş, yıkılan bina enkazı çevresinde su dağıtımı yapacakların risk taşıdığını düşünerek yalnız bırakmadı. Dağıtımı organize etmek ve enkaza yardım için ekibin başında sahadaydı.