Alkol, Covid 19 Aşısının Etkisini Ortadan Kaldırıyor mu?

SAĞLıK Haber Girişi : 04 Ocak 2021 21:07
Alkol, Covid 19 Aşısının Etkisini Ortadan Kaldırıyor mu?
Koronavirüs tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Uzmanlar Covid-19 aşısı yaptıran kişilerin vücudun aşıya karşı bağışıklık tepkisini azaltabileceği için alkol almaktan kaçınmaları gerekliliği konusunda uyardı.

Manchester Üniversitesi'nden immünolog Profesör Sheena Cruickshank, lenfositlerdeki azalmanın vücudun bağışıklık tepkisinin etkinliğini azaltabileceğini belirtti. Bu nedenle Profesör Cruickshank, insanları Covid-19 aşısı yapıldıklarında alkolden uzak durmaları konusunda uyardı.


"LENFOSİTLER TEMEL ÖNEME SAHİP"


Profesör Cruickshank, aşıya iyi bir yanıt verebilmesi için vücudun tepeden tırnağa çalışması gerektiğini ve bu nedenle bir gece önce veya kısa bir süre içerisinde tüketilen alkolün bu duruma faydası olmayacağını belirtti.


Yetişkinlerde lenfositler, toplam beyaz kan hücresi sayısının yaklaşık yüzde 20 ila 40'ını oluşturur ve ilk bağışıklık tepkisinin meydana gelme olasılığı bulunan dalak, bademcikler ve lenf düğümleri gibi merkezi lenfoid organ ve dokularda yoğunlaşır.


Çin'in Wuhan kentindeki bir bilim adamları ekibine göre lenfositler, enfeksiyöz mikroorganizmalara ve SARS-CoV-2 virüsü gibi diğer yabancı maddelere karşı bağışıklık tepkisini belirlediği için bağışıklık sisteminde "temel öneme" sahiptir.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.