Gaziantep ve bölge üniversitelerinden akademisyenlerin yer aldığı heyet Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezinde (Model Fabrika) yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak ile bir araya geldi.
Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesinden akademisyenlerin yer aldığı heyete yetkililer tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Ziyareti değerlendiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, üniversite-sanayi iş birliğinin gelişen teknolojileri yakalamak ve sanayide dönüşümü sağlayabilmek için çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: Bölge üniversitelerimizden çok değerli akademisyenlerimiz Model Fabrikayı ziyaret ettiler. Yürütülen çalışmaları anlattığımız hocalarımızla, Model Fabrikanın sunduğu yenilikçi anlayışla ortak stratejiler, yalın üretim ve verimlilik, Sanayi 4.0 ve dijital dönüşüm, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde bölgesel kalkınmanın geliştirilmesi, akademinin ve öğrencilerimizin sürece dahil edilmesi konularında istişarelerde bulunduk. Burası bölgemizin Model Fabrikası ve burayı büyütüp geliştirecek de bizleriz. İş birliği içerisinde Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımızı artırarak düşünsel, bilimsel ve teknolojik dönüşümü üniversitelerimiz ile birlikte başaracağız. Birlik ve beraberlik içerisinde bölgemizi ve ülkemizi inşallah çok daha yukarılara taşıyacağız.
GSO Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak da, sanayide ve ihracatta hedeflere ulaşabilmenin yolunun gelinen noktada sadece kapasite artırımı ile olamayacağının görüldüğünü, bundan sonrası için üretimlerde katma değerin çok daha öne çıktığını belirtti. Sanayi Odası olarak bu amaçla GSO Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM), Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (GASBEM ) ve bunun devamı olarak endüstriyel dönüşümü sağlamak için Model Fabrikanın hayata geçirildiğini dile getiren Başar Küçükparmak, bu projelerle birlikte gençlerin okurken meslek öğrenmeleri amacıyla hayata geçirilen Gaziantep Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi (GASİMEP) ile yabancı uyruklu öğrenciler ile ihracata katkı sağlamak hedefiyle yürütülen Ticaret Elçileri projesinin devam ettiğini söyledi.
Model Fabrikanın eğitim ve uygulama imkanları ile çok değerli bir merkez haline geleceğini dile getiren akademisyenler de, bu süreçte iş birliği içerisinde olacaklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydederek, merkezin hayırlı olmasını dilediler.
PROGRAMA KATILAN AKADEMİSYENLER:
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Tekstil Müh. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, Tekstil Mühendisliği Öğretim Görevlisi Dr. Öğr. Gör. Mehmet Erdem İnce, Endüstri Müh. Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Serap Seçkiner
HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ
Bilgisayar Müh. Öğr. Gör. Mustafa Bıçakçı, Elektrik Elektronik Müh. Arş. Gör. Ali Emre Öztürk
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Korkmaz, Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özdeş Çermik, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fetullah Göçer
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Delihacıoğlu,
Dekan Yrd. Doç. Dr. Efe Çetin Yılmaz, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi M.Kamil Özçiloğlu, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi M.Veysel Çakır
19.01.2021 12:44:00