AKRABA EVLİLİĞİNİN TEHLİKELİ YANI! KOCA AİLE HAVLAYARAK İLETİŞİM KURUYOR...

Tüm dünyanın dilinde bu aile var. Amerikalı aile belgesele konu olacak bir hastalığa sahip. Kendi içlerinde yaşamın mücadelesi veren ailenin hastalığı görenleri şaşırtıyor. Köpek sendromu olarak geçen uzmanların araştırdığı o hastalığa dair detaylar…

Etrafta sıklıkla duyulmayacak ilginç bir hastalık türedi. Amerika'da uzun yıllardır yaşam mücadelesi veren Whittaker ailesi uzmanlar tarafından yakın merceğe alındı. Aile üyelerinin doğuştan genetik bir rahatsızlığa sahip olduğu ve yeni doğan tüm çocuklarda bunun görüldüğü fark ediliyordu. Sebebi anlaşılamayan fakat doktorların da incelediği bu hastalık belgesellere konu oldu.

 

 

Amerika'da ortaya çıkan ve hiç görülmeyen bu garip vaka nesiller arasında aktarılarak günümüze kadar geliyor. Genetik olan bu hastalığın sağlık problemi ve yoksulluktan kaynaklı savaşan ailelerden kaynaklandığı da ifade ediliyor. Aile üyeleri birbirleriyle havlayarak konuşuyor ve homurdanarak ancak anlaşabiliyor.

 

 

Yapılan belgeselin detayında görüntüde herhangi bir değişiklik olmadığı da fark ediliyor. Anormal olan sadece iletişim kurma noktasında yaşanan kopukluk. Aile üyeleri tek tek doktorların gözetiminde incelendi ve fark edildi ki aslında ailede çok fazla akraba evliliği bulunuyordu.

 

 

2015 ARAŞTIRMASI SONUCUNDA NE YAZIYORDU?

 


Kişiler birbirleriyle iletişim kuramıyor. Sadece havlayarak ve homurdanarak özel bir iletişim şekli kuruluyor. Bazı üyelerde sözel olmayan otizmden kaynaklı bir durum olduğu da ifade ediliyor.

 

 

Konu ile ilgili bir araştırma yapıldı. Ulusal Rehabilitasyon Eğitim Konseyinde yer alan Doktor Alex 2015 yılında bir makale paylaştı. Yakın akraba evliliklerinin otizme işaret ettiğini DNA'da kalıcı bir risk oluşturduğunu ortaya çıkardı. Doktor bu konu ile ilgili: “Hem otizm hem doğuştan gelen gen bozukluklarına sebep oluyor. Beynin yapısını ve işlevini anormal derecede bozuyor” dedi.

 

 

AİLE ÜYESİNE SORULAR SORULDU!

 


İki farklı çocuk üzerinde beyin taraması yapıldı. Onlarda da nörotipik ve normal beyin karşılaştırması ile beynin şekilsel yapısındaki farklılıklar ortaya çıkarıldı. Belgesel sırasında aileye eşlik eden Ray, iletişim kurulmaya çalışılırken sürekli homurdanıyordu. Bazen de havlıyordu. Başını salladı ve işaret ettiği anlarda oldu. Buna örnek olarak ne yediği sorulduğunda sandviçi gösterdi. Vefat etmiş kardeşi sorulduğunda homurdanmaya başladı ve evin yanındaki mezarı işaret etti.


12.04.2023 12:18:04