BAKAN KURUM FAHİŞ KİRA İSTEYENLERİ UYARDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ülkedeki tüm kiracılara seslendi! Kira için yüzde 25 oranından fazla zam yapılırsa yapılması gerekeni açıkladı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kiracılar için açıklama yaptı. Bakan Kurum, ülkedeki tüm kiracılara seslenerek, eğer ev sahipleri kendilerinden yüzde 25 oranından fazla artış talebinde bulunurlarsa, bankaya kirayı yüzde 25 olarak yatırılması gerektiğini ve bu şekilde devam edilmesi gerektiğini açıkladı. Yüzde 25 kira sınırına dair yapılan uyarılar gündemde yer aldı. İşte konuya dair merak edilen detaylar!

 

 


BAKAN MURAT KURUM KİRACILARA SESLENDİ

 


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira için yapılan artışları yüzde 25 sınırı ile düzenlemenin uzatılacağını açıklamasından sonra bir televizyon kanalına katıldığı programda kira zamlarına dair değerlendirmeler yaptı. Konutlarda kira artışını yüzde 25 oranıyla sınırlayan ve 1 Temmuz 2023’te sona erecek olan bahsi geçen düzenlemenin uzatılacağının duyurulmasına sonra, Bakan Kurum, fahiş kira zamlarına dair yeni açıklamalar yaptı.

 


‘YÜZDE 25 OLARAK DEVAM EDİN’

 


Bakan Kurum şu cümlelere yer verdi; ‘Evini fahiş fiyatlar ile kiraya vermek isteyenler de bulunuyor, tabii bu durum istisna. Sınırın üzerindeki artışı kanunen yapma durumları söz konusu değil. Ev sahibiniz sizden yüzde 25’den fazla artış talebinde bulunursa siz bankadan kiranızı yüzde 25 olarak yatırmaya devam edin. Bu geçici bir süreç, piyasa oturacaktır. Belli desteklerimizi muafiyet etlerimizi sağladık. Piyasa için normale dönüş olacaktır’ dedi.

 

 

ARTIŞ İÇİN YAPTIRIM GÜNDEME GELMİŞTİ

 


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’da kira için yüzde 25 sınırlı süresinin uzatılacağını açıklayarak korkunç kira artışlarını yaptırımı getirilmesine dair bir çalışma yapıldığını ifade etmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptırımlara dair hapis cezasında gündemde olduğunu açıklamıştı. Bakan Bozdağ şu ifadelere yer vermişti; ‘Bu sürenin uzatımı yapılacak. Konuya dair bir yaptırım getirme durumu söz konusu. Bir müeyyide koymadığınız zaman hukuk davası lehimize sonuçlansa da artış yapmanız sonuçlarını göz önünde bulundurabilir insanlar’ dedi.


01.05.2023 13:16:16