Başsavcının kapısını çaldılar

Kızılelma Akıncılar Hilal Derneği yönetimi, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş’ı ziyaret etti.

Gaziantep Genel merkezli Kızılelma Akıncılar Hilal Derneği, Başsavcıya faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş’ın ziyaretinde, Kızılelma Akıncılar Hilal Derneği Genel Başkanı Yaşar Özkaraman, Genel Teşkilat Başkanı Akın Çalışıcı, Genel Başkan Yardımcısı Hukuk Danışmanı Avukat Gizem Büşra Bilgiç ve Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Keş plaket takdiminde bulundular.

 

KARATAŞ “GENÇLERİMİZE IŞIK OLUN”


Kızılelma Akıncılar Hilal Derneğinin hayırlara vesile olmasını dileyen Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş “Derneğiniz ismi ile zaten nasıl bir hedef doğrultusunda çalışmalar yapacağınızı kanıtlıyor. Benim sizlerden beklentim kendi öz benliğini kaybetmek üzere olan genç nesillerimize ışık olmanızdır” dedi.

 

ÖZKARAMAN “ÜLKÜMÜZ BELLİDİR”


Kızılelma isminin, erişilmesi istenen ülkü, elde edilmesi amaçlanan muhayyel yer olduğunu belirten Kızılelma Akıncılar Hilal Derneği Genel Başkanı Yaşar Özkaraman, “İlk defa Orta Asya’da Türkler arasında doğan bu ülkü, Ergenekon destanında Ergenekon’dan dışarı çıkma ve kaybedilmiş olan eski yurdu tekrar ele geçirme idealidir” diye konuştu.

 

ÇALIŞICI “KIZILELMA İDEALİ GERÇEKLEŞMİŞTİR”


Orta Asya’da Oğuz Türkleri için Kızılelma, hangi yöne giderlerse gitsinler hedefleri ve kazandıkları zaferin adı haline geldiğini ifade eden Kızılelma Genel Teşkilat Başkanı Akın Çalışıcı, “Oğuzlar, Selçuklular ve Osmanlılar tarafından Roma ve Bizans imparatorluklarının hâkimiyeti altındaki ülkelerin fethedilmesiyle Türkler’in cihan hâkimiyetinin gerçekleşeceği düşüncesine varılması birbirini tamamlayıcı mahiyette ideallerdir. Bundan dolayı özellikle İstanbul’un fethi bir anlamda Kızılelma idealinin gerçekleşmiştir” diye konuştu.

 

FAALİYETLERİNİ ANLATTILAR


Kızılelma Akıncılar Hilal Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk Danışmanı Avukat Gizem Büşra Bilgiç ile Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Keş, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler aktarırken, bundan sonra ki çalışma programları konusunda da Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş’ı bilgilendirdiler.


28.09.2023 15:48:29