Bu kez ders alınsın!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen seminerde, "Depremden çıkarılacak dersler" konuşuldu.

Bölgemizde büyük bir yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerinin ardından bir daha böylesine büyük bir felaketin yaşanmaması için sürekli etkinlik düzenleyen ve konuyu gündemde tutan İMO Gaziantep Şubesi, bu kez de meslek içi eğitim seminerleri kapsamında “6 Şubat Depremlerine Ait Saha Gözlemleri, Yapılan Yanlışlar ve Çıkarılacak Dersler” konulu bir seminer düzenledi.

 


İMO Korkut Küçükcan Konferans Salonundaki seminere Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün konuşmacı olarak katıldı. İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, inşaat mühendislerinin büyük ilgi gösterdiği seminerin açılışında yaptığı konuşmada, bir kez daha depremlerin afetlere dönüşmemesi için gerekli tedbirlerin alınması uyarısında bulundu.

 


"DEPREMLER AFETE DÖNÜŞMESİN"

 


Güçyetmez, "Büyük kayıplara ve yıkıma neden olan 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremlerini unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu konuyu sürekli gündemde tutarak, depremlerin afetlere dönüşmemesi için yapılması gereken düzenlemelerin hayata geçirilmesi için mücadele edeceğiz. Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Bu nedenle güvenli bir yapı ve yaşanabilir bir çevre önceliklerimiz arasında yer alıyor. Afet bir doğa olayının kendisi değil,doğurmuş olduğu sonuçlardır. Yine böylesine büyük afetlere maruz kalmamak için inşaat mühendisliği mesleğine gereken önemin verilmesini ve bilimin ışığında hareket edilmesini istiyoruz. Yetkin mühendislik yasasının çıkarılmasını, imar aflarına son verilmesini, her şantiyeye bir şef görevlendirilmesini ve etkin bir yapı denetim sistemi kurulmasını istiyoruz. Bunun için mücadelemiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

 


İNŞAAT MÜHENDİSLERİNDEN SEMİNERE BÜYÜK İLGİ

 


 Başkan Güçyetmez'in konuşmasının ardından, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün'ün  yaptığı sunumda “Binalarımızdan Depremde Beklediğimiz Performans, Betonarme Binalarda Döşeme Sistemleri, Kirişli Döşemeli Bina Tasarımı, Perdelerin, Kolonların ve Kirişlerin Hasar Görme Nedenlerinden Başlıcaları, Birleşim Bölgelerinde Meydana Gelen Hasarlar, Deprem Yönetmeliğinde Tanımlanan Düzensizlikler, Depreme Göre Tasarım Yaklaşımları, Dayanıma Göre Tasarım, Şekil Değiştirmeye Göre Tasarım” konularını ele alındı.

 


Büyük ilgi gören seminerin ardından İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Adem DOĞANGÜN'e teşekkür plaketi verdi.


28.05.2023 11:50:30