Çörek Otu Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Sağlığa çok faydalı olan ve alternatif tıbbın vazgeçilmezi olan çörek otu ve yağının ne gibi faydaları vardı?

 

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) "Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki, çörek otunda onun için bir deva bulunmasın." [Buhârî, Tıbb 7; Müslim, Selam 89, (2215); Tirmizî, Tıbb 5, (2042), 22, (2071)] hadisinde de geçtiği üzere hastalıklara çok faydalı olan çörek otu bir çok tedavide kullanılıyor.

 

İçerisinde bulunan bileşenler sayesinde doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan çörek otunu modern tıbbın kurucu Hipokrat ile modern botaniğin (bitki bilimi) kurucusu olarak görülen Dioscorides'in de kullandığı biliniyor.

 

"Kilo verme, tip 2 diyabet, eklem iltihabı, cilt hastalıkları, sedef, egzema, vitilogo, yüksek tansiyon, mide ve bağırsak problemlerinde, Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının korunmasında" kullanılan çörek otu yağının saçlara da faydası olduğu söyleniyor.

 

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan çörek otunun faydaları şunlardır:

 

Çörek otu yağının faydalarını sıralayan uzmanlar, "Yüksek Antioksidan İçeren çörek otu yağı akciğerler için iyidir, iltihap önleyici ve karaciğer hasarını önlemeye yardımcıdır. KOAH hastalığı olan kişilerde çörek otu yağı, akciğerleri iyileştirmeye yardımcı olabilir. Çörek otu yağı anti-inflamatuvar özelliğini antioksidanlardan alır. Vücuttaki iltihapla savaşmaya yardım ederken kalp hastalıkları, diyabet ve Alzheimer gibi kronik hastalıkların riskini düşürmede etkili olabilir." diyor.

 

Çörek otu yağı ile ilgili uyarı ve bazı hatırlatmalarda bulunan uzmanlar yan etkileri ile ilgili şunları söyledi:


30.08.2023 22:08:35