Ebeveynler için Bütünleştirici Otizm Eğitimi (IPAT) kapsamında Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi öncülüğünde, Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarından akademisyenlerin dâhil olduğu proje ekibiyle birlikte iki gün süren ulus ötesi proje toplantısında Gaziantep Üniversitesini temsil ettiler.
OTİZM KONUSUYLA İLGİLİ ÜLKELERİN ORTAK VE FARKLI UYGULAMALAR TARTIŞILDI
IPAT projesi ortağı ülkelerdeki otistik bireylere hizmet sağlanması, politikalar ve uygulamalar, sağlık, eğitim ve sosyal refah sektörlerindeki güçlü ve zayıf yönlerin tartışıldığı toplantıda Gaziantep Üniversitesi, Yunanistandan Çocuk ve Ergen Merkezi, EPIONI Uluslararası Bakıcılar Ağı, İtalyadan ONLUS Sosyal Kooperatifi ve İspanyadan Otizmlilerin Ebeveynleri Derneği sunumlarını gerçekleştirdiler.
ÇEVRİMİÇİ TOPLANTI KAPSAMINDA SANAL GEZİLER DÜZENLENDİ
Proje etkinliği kapsamında sunumlar, tartışma oturumları ve sanal gezilerde düzenlendi. Otizmli bireylere ve ailelerine hizmet veren kurum ve kuruluşlara düzenlenen geziler sırasında, çocuk ve ergenler için bölümler, gündüz bakım merkezleri ve poliklinik bölümleri ziyaret edilmiş oldu.
Oldukça yoğun geçen programla ilgili olarak Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin şunları söyledi: Projemiz oldukça yoğun bir toplantı gündemi ile başlamış oldu. Yunanistan, İspanya ve İtalya ile eş zamanlı yürütülen proje kapsamında otizmli çocuklara sahip ebeveynlerin eğitimi için bir eğitim modülünün geliştirilmesi ve bu modülün uzaktan bir eğitim aracı haline getirilerek yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda emeği geçen tüm öğretim üyelerimizi kutluyorum dedi.
Etkinliğe proje koordinatörü Prof. Dr. Sevilay Şahin ile birlikte proje ekibi üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tanrıkulu, Öğr. Gör. Cenk Gülhan ve Öğr. Gör. Şehnaz Sakıcı katıldı.
31.01.2021 14:24:00