GAÜN ERASMUS GÜNLERİ BAŞLADI

Dünya genelinde her yıl Ekim ayında kutlanan Erasmus Günleri, bu yıl 14-16 Ekim tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) çeşitli etkinliklerle gerçekleştiriliyor.

GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi önünde düzenlenen etkinliğin ilk gününde Erasmus Uzmanı Şeyho Bozkuş tarafından Erasmus+ Programı hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Üniversite öğrencilerine bir dönem Avrupa'da okuma fırsatları, oyunlar ve önceki Erasmus+ katılımcılarının tecrübeleri paylaşıldı. Ayrıca, öğrencilere gitmek istedikleri ülkeyi seçme, başvuru süreçleri ve vize işlemleri hakkında bilgi verildi.

 

Etkinliğin ikinci gününde, GAÜN öğrencilerine yaz döneminde Avrupa'da staj yapma fırsatları üzerine bilgilendirmeler yapılarak, staj yapacak kurum bulma ve staj kabul belgesi alma süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar aktarılacak. Ayrıca, üniversite akademik ve idari personeline Erasmus+ fırsatları hakkında bilgi verilerek, önceki katılımcılar deneyimlerini paylaşacak.

 

Etkinliğin son gününde ise GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Açık Hava Spor Sahası'nda, Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu spor faaliyetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 3x3 basketbol maçı düzenlenecek. Ayrıca, "Afet Yardım Operasyonlarında Sürdürülebilir, Dijital ve Akıllı İnsani Yardım Lojistiği" konulu bir konferans düzenlenecek.


15.10.2024 17:12:49