Firmaların talebinin tahsisi yapılacak alanın 3 katı kadar olduğuna dikkati çeken Ali Özpolat, “Geçtiğimiz hafta sonu Müteşebbis heyet tahsisi uygun gördüğü firmaları belirledi. Firmaların GSO binasında bulunan OSB Birimi’nden Davet Mektuplarını almaları ve en geç 14 Nisan 2023 tarihine kadar peşinatlarını yatırmaları gerekiyor. Peşinatlarını yatıran firmalarla sözleşme imzalanacak. Tahsisler belirlenirken depremden zarar gören işletmelere de öncelik tanındı” dedi.
OSB’nin mevcut yer sınırı alanının 88 hektar olduğunu, bu alanın sektörün ihtiyacını yeterince karşılamadığının altını çizen Özpolat, “Özellikle deprem felaketi sebebiyle mağduriyet yaşayan işletmelerin ihtiyaçları, sektörün tüm unsurları ile kümelenme mantığı içerisinde bir araya toplanması için gereken ilave alan ihtiyacını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank‘a bildirdik. Bakanımız talebimize olumlu yaklaştı. Yapılan görüşmeler sonucunda yaklaşık 80 hektar alanın OSB ‘ye ilave edilmesi için söz alındı. Gerekli müracaatlar yapılarak Bakanlık nezdinde işlemler başlatıldı. İlave alanla ilgili süreci yakından takip ediyoruz” diye konuştu.
Özpolat, Ayakkabı OSB’nin kurulması ile Çakmak Mahallesi ve şehrin içinde kalmış sektör temsilcilerinin; modern bir yapılaşma altında faaliyet göstermelerinin mümkün olacağının altını çizerek, “Ayakkabı, Terlik, Saya, Taban, Aksesuar, gibi sektörü bütünleyen imalat kolları bir arada yer alarak sektörün kümelenmesi sağlanacak. Şehrimizin planlı gelişmesinde katkı sağlayacak. İhtisas OSB’mizde iş güvenliğinin yanı sıra üretim esnasında oluşacak risklerin önüne geçilecek ve sağlıklı koşullarda üretim yapılacak. Bunun yanında OSB’miz ayakkabı terlik ve birbirini tamamlayan yan sanayicilerimizin bir arada bulunmasına, bir nevi kümelenmesine hizmet edecek. İhtisas OSB’miz ayakkabı ve terlik sektörüne katma değeri yüksek üretim, markalaşma, ihracat ve istihdam artışı da sağlayacak. Üretimde verimliliği artıracak sanayicilerimize ufuk ve vizyon verecek, kalite, kar ve kazanç artışı sağlayacak bir üretim bölgesi olacak” diye konuştu.
OSB’de atıkların geri dönüştürülerek, güneş hasadı, yağmur hasadı sağlanacağını kaydeden Özpolat şöyle devam etti:
“Atık su arıtma tesisi bulunacak ve kendi enerjisini kendisi üretecek. Yenilenebilir enerji kaynakları imkanları değerlendirilecek. Geleceğimiz için hayati önem taşıyan çevre korunmuş olacak, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik sağlanacak.
“OSB’mizin Faaliyete Geçmesi ile sektörün akıllı üretim yapabilmesi için OSB de yer alan işletmelere altyapı oluşturulacak” diyen Özpolat şunları kaydetti:
“Katma değeri yüksek üretimler yapılmasının önü açılarak ilimizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlanacak. Yenilikçi model ve moda tasarımlar için gerekli altyapı oluşturularak, firmaların markalaşmaları sağlanacak, rekabet güçleri artırılacak. Gaziantep ilinin ayakkabı ve terlik sektöründe en büyük üretim ve tasarım merkezi olması, ihracatının artması, sektörde marka değeri ve katma değeri yüksek ürünler üreten ülkelerdeki firmalarla rekabet edebilmelerinin önü açılacak.”
03.04.2023 09:24:08