Gaziantep için kırmızı alarm! Yeni Bir Felaket Yaşanmadan Önce Tedbirler Alınmalı...

Depremden sonra deprem bölgeleri için pek çok risk de ortaya çıkmaya başladı. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o risklerden birini Gaziantep için açıkladı. İşte detaylar…

Yaşanan deprem felaketinin ardından pek çok sorun ile boğuşmakta olan 11 il için bir başka sorunlar silsilesi de günden güne değişmekte olan ve çok yakın zamanda krize dönüşmesi beklenen iklimden gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuraklık için bir numaralı risk alanı ilan ettiği deprem bölgeleri için bu kez risk bambaşka noktadan geldi.

Bir süredir Meteoroloji Genel Müdürlüğü de meteoroloji alanındaki uzman isimler de kuraklığa karşı başta deprem bölgeleri olmak üzere Türkiye’nin pek çok noktası için uyarılarda bulunuyordu. Ancak mart ayının girmesiyle birlikte riskin yönü değişti. Baharın yağışları sağanak bir şekilde başlarken; riskin yönü de birden su baskınlarına döndü. Başta Gaziantep’i uyaran Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından çok önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar…

 

BEŞ İL İÇİN KIRMIZI ALARM SEVİYESİNE GEÇİLMELİ

 

Yaşanan depremin ardından pek çok vatandaş çadırda kalırken; mevsimin soğuğunun yanı sıra yağan yağışların oluşturduğu çamurlar da yaşam alanlarını zorlaştırmaya başladı. Bu noktada yeni bir uyarı yapan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, bu yağışların sadece bir başlangıç olabileceğini bildirdi. Özellikle deprem bölgeleri olan Gaziantep, Adana, Osmaniye ve Kilis ile depremi hisseden, ancak depremden yıkım almayan Niğde’yi uyaran uzman isim, bu 5 il için kırmızı alarm seviyesine geçilmesini tavsiye etti. Buralarda yağış bekleyen Kerem Ökten, sağanak yağışa karşı hem vatandaşların hem de yetkililerin önlem almasını önerdi.

 

GAZİANTEP’TE ÖZELLİKLE RİSK VAR

 

Gaziantep, Adana, Osmaniye, Kilis ve Niğde için sağanak yağış ve sağanak yağışı takiben bir su baskını riskine işaret eden Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, özellikle Gaziantep’i uyardı. Telaffuz ettiği bölgelerde çarşamba günü ile birlikte yoğun bir yağış bekleyen uzman isim, Gaziantep için ise, salı gününe işaret etti. Gaziantep’te salı günü bir su baskını yaşanabileceğine dikkat çeken Kerem Ökten, açıklamasının ilgili kısmında ise; “Gaziantep'te salı günü su baskını riski var. Tedbir alınmalı…” ifadelerini kullandı.


14.03.2023 11:47:37