GAZİANTEP'TE LİSTELER AÇIKLANDI! SÜPRİZ İSİMLER VAR...

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanılığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesinde siyasi partilen milletvekili aday listelerine dün akşam mesai bitimine kadar YSK’ya sundu.

Ak Parti, CHP, MHP, İyi Parti ve Yeşil Sol Parti’de listelerde beklenen değil sürpriz isimler yer aldı. Ak Parti Gaziantep’in birinci sırası Avukat eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül olurken, CHP’de uzun yıllar il başkanlığı yapan ve Barak yöresinden büyük oy toplayacak olan ve 1973 yılında amcası Yusuf Öztürkmen’den sonra milletvekili listesinde ilk kez yer alan Avukat Hasan Öztürkmen, yine MHP Gaziantep birinci sırasında Avukat Sermet Atay, İyi Parti Gaziantep birinci sırasında ekonomist ve finanscı Mustafa Gürban yer aldı. Bunun yanı sıra CHP listelerinde ikinci sırada müracatı olmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kontenjanı olan Melih Meriç aday olurken üçüncü sırada ise Gaziantep Deva Partisi İl başkanı Ertuğrul Kaya yer aldı.

 

 

AK PARTİ’DE 8 VEKİLİN 6’SI LİSTEDE YOK

 

 

Ak Parti Gaziantep listesinde sürprizler dolu. Öte yandan Ak Parti Gaziantep listesinde mevcut 8 vekilin 6’sı yer almadı. Listeye Ali Şahin ve Derya Bakbak girerken, gençlerken Mesut Bozatlı, 6. sırada Hüdapar’lı Şehzade Demir, Şanlıurfalı olarak İrfan Çelikaslan, bürokrat olarak Bünyamin Bozgeyik, Ak Parti Gaziantep kadın kolları başkanı Feray Yılmaz, 10. sırada Araban ve Yavuzeli’ni kapsayan Tanrıöver, Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke 11. sırada yer aldı. Böylece Ak Parti’de genellikle gençler ağırlıklı liste yer aldı.

 

 

CHP’DE İKİ VEKİL YOK

 

 

CHP Gaziantep listesinde Kemal Kılıçdaroğlu, sürprizler yaptı. Başta 50 yıl sonra ilk kez Yusuf Öztürkmen’den sonra CHP eski il başkanı Hasan Öztürkmen ilk sırada yer alırken, CHP eski il başkanı Melih Meriç ve 3. sırada ise Deva Partisi il başkanı Ertuğrul Kaya yer aldı.

 

 

İYİ PARTİ’DE FİLİZ GİTTİ, AY GELDİ

 

 

İyi Parti Gaziantep Listesi’nde sürpriz isim işadamı Mustafa Gürba; olurken ikinci sıraya ise eski vekil ve TBMM idare amiri olurken üçüncü sıraya ise İyi Parti Gaziantep kurucularından Solar Türk’ün ortaklarından Mehmet Özberk yer aldı. Böylece Gürbağ, Ay ve Özberk üçü kazanmak için büyük çaba sarfedecekleri öğrenildi. 

 

 

YEŞİL SOL PARTİ’DE KİMLER VAR?

 

 

HDP’nin kapatılacağı iddaları üzerine Gaziantep’te Yeşil Sol Parti’nin seçime gireceği belirtildi. Yeşil Sol Parti Gaziantep Listelerinde süpriz isimlerin olduğu öğrenilirken adaylarının çoğunun ise HDP’li olduğu kaydedildi. 

 


AK PARTİ

 

 

1- Abdülhamit Gül
2- Eyüp Özkeçeci
3- Ali Şahin
4- Derya Bakbak
5- Mesut Bozatlı
6- Şehzade Demir
7- İrfan Çelikaslan
8- Bünyamin Bozgeyik
9- Feray Yılmaz
10- M.Hakan Tanrıöver
11- Hasan Teke
12- Abdullah Durdu
13- Cema Reyhan
14- Abdullah Korkmaz

 

 

CHP

 

 

1- Hasan Öztürkmen
2- Melih Meriç
3- Ertuğrul Kaya (DEVA)
4- Reis Reisoğlu
5- Adile Merve Altınbaş Yılmaz
6- Erdal Geçit
7- Selim Karahan
8- Müslüm Şahinsoy
9- Hasan Gül
10- Mehmet İslam (Saadet Partisi)
11- Ahmet İdris İnal
12- Fatma Müge Düşün
13- Gökhan Çeliktürk
14- Vicdan Aktaş

 

 

İYİ PARTİ

 

 

1. Mehmet Mustafa Gürban
2. Mehmet Ay
3. Mehmet Özberk
4. Medine İlay Yıldırım,
5. Mustafa Altunbaş
6. Mehmet Murat Yaprak
7. Mesut Niziplioğlu,
8. Sema Albayram
9. Mehmet Ali Yıldırım
10. Tibet Ekinci
11. Oktay İyi saraç
12. Nermin Tuzcu
13. Hasan Alpdoğan
14. Ebubekir Tek

 

 

YEŞİL SOL PARTİ

 

 

1- Sevda Karaca Demir
2- Murat Sarısaç
3- Songül Koçdağ
4- Musa Aydın
5- Dilan Güler
6- Kahraman Çiçek
7- Fatma Bayındır Özgür
8- Abdullah Gözen
9- Aysima Mihriban Arslan
10- Edhem Ünsal
11- Elif Yalçın
12- Yılmaz Açan
13- Sinem Erener Ballan
14- Muhammed Said Görgün


09.04.2023 19:35:38