Güler’den Merhum Başbakan Adnan Menderes ve Arkadaşlarını Anma Mesajı

AK Parti Şehitkamil içe Başkanı İsmail Güler, eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in idam edilmesi ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Güler mesajında, Milli iradeye karşı yapılan 27 Mayıs 1960 darbesiyle büyük bir zulme uğratılan Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının idam edilişi, Türkiye tarihinin en acı hadiselerinden biri olmuştur.

 

Türkiye’nin çok partili yaşama geçişte ve demokrasi serüvenindeki en önemli döneme damgasını vuran değerli devlet adamı Adnan Menderes, Aziz Milletimizin iradesinin ve tercihlerinin siyasal alana yansıması sürecinde simgeleşmiştir. Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesi hem demokrasimize ağır bir darbe vurmuş hem de Türkiye’yi yıllarca geriye götürmüştür.

 

BUGÜN OLDUĞU GİBİ O GÜNLERDE DE ANA MUHALEFET PARTİSİ CHP’NİN NEFRET SİYASETİNİ ÖZETLİYOR

 

Merhum Adnan Menderes'in bugün olduğu gibi o günlerde de ana muhalefet partisi olan CHP zamanında sarf ettiği şu sözleri, bugünlerde şahit olduğumuz nefret siyasetini ne güzel özetliyor;
"Esasen öteden beri milletçe kalkınmamızın düşmanı kesilmediler mi? Şimdiye kadar memleketin muvaffakiyetlerinden birisini dahî kaale alıp bahsettiler mi? Türk milletinin zeka ve gayretinin mahsülü olan binbir eserden birisine bile başlarını çevirip baktılar mı? Milletin olan her güzel şeyden birisini dahi benimsemek faziletini gösterdiler mi? Elbette hayır.
Güler: Bu vesileyle; sözün millette olmasını hazmedemeyen vesayet bekçileri tarafından şehit edilen Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle anıyorum.
Onlar bu milletin gönül hafızasına kazındılar. Ruhları şad olsun dedi.


18.09.2024 19:31:36