İngiltere’den konut almak isteyenler için büyük fırsat!

Londra'nın en prestijli inşaat firmalarından birisi olan Berkeley Group imzalı projeler İstanbul'da vitrine çıkıyor. 27, 28 ve 29 Eylül 2024 tarihlerinde üç gün sürecek olan etkinlik Birleşik Krallık'ta ev almayı düşünenler için önemli fırsatlar sunuyor.

Londra merkezli olarak hizmet veren emlak şirketi Teoden London Investment Direktörü Şengül Firat, İstanbul'daki lansmanda Londra'nın en avantajlı gayrimenkul projelerinin tanıtılacağını belirterek, "Raffles İstanbul'da yapılacak olan lansmanda Londra'dan konut almak isteyenler için önemli fırsatlar sunuluyor. Çünkü, deneyimli ekibimiz, mali danışmanlarımız, avukatlarımız ve konut kredi uzmanlarımızla katılacağımız lansmanda her türlü sorularınıza doğru yanıtlar bulacaksınız. Hizmet kalitesinden ödün vermemek adına lansmana katılım sadece randevu ile olacaktır" dedi.

 

Son yıllarda Türkiye'de gayrimenkul piyasasındaki daralmalar nedeniyle yurt dışında özellikle de Birleşik Krallıkta konut satın almanın çok avantajlı hale geldiğini belirten Teoden London Investment Direktörü Şengül Firat, "Son yıllarda Türk yatırımcıları Londra'ya yöneldi. Artık sadece üst gelir grubundakiler değil orta gelir grubundakiler de Londra'dan ev alıyor. Çünkü, Londra'dan konut almanın sayısız avantajları bulunuyor. Çocuklarını İngiltere’de okutmayı planlayanlar ya da yatırım amaçlı değer artışı sağlamak, uzun dönemli kira geliri, döviz bazında kazanç için ev alıyorlar. Ayrıca bir çok alanda dünyanın merkezi olan Londra'dan ev satın almak, diğer ülkelere göre daha çok prestij sağlıyor" şeklinde açıklamada bulundu.

 

Türkiye'de uzun yıllar bankacılık yaptıktan sonra Teoden London Investment emlak şirketi ile Londra'da gayrimenkul sektörüne giren Şengül Fırat, Türk gayrimenkul yatırımcılarının en çok başvurduğu isimler arasında yer alıyor. Uzman ekibi ile Türk yatırımcılara Londra'daki avantajlı gayrimenkul projelerini sunan Şengül Fırat, İngiltere'deki en büyük inşaat şirketleri ile çalışıyor, ayrıca vize konusunda da destek veriyor.

 

Westminster Üniversitesi Real Estate Development and Finance bölümünde yüksek lisans eğitimini de tamamlayan Şengül Fırat, gayrimenkul alanındaki tecrübe ve başarılarını akademik kariyeri ile de taçlandırdı. Yatırımcıları 27-29 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan lansmana davet eden Şengül Fırat, şunları söyledi:

 

"Raffles İstanbul'da gerçekleşecek olan bu lansman çok önemli. Çünkü, Londra'da gayrimenkul satın almak isteyenler Londra'ya gitmeden her türlü sorularına İstanbul'da cevap bulabilecekler. Yani bir bakıma Londra İstanbul'a geliyor. Lansman'da genel olarak Londra'da konut satın almanın nasıl olacağını ve ne gibi faydalar sağlayacağını, özelde de Berkeley projeleri hakkında bilgiler sunacağız. Yerimiz sınırlı olduğu için sadece randevuyla katılımcı kabul edebileceğiz. Kısacası, Londra'da konut satın alma ile ilgili tüm süreci ayrıntıları ile anlatacağız. Yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenlerin bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.

 

 İstanbul'daki lansmanda mali danışmanlarımız da olacak. Çünkü, yatırımcılar satın almak istediği gayrimenkulle ilgili finansman kullanmak isteyebiliyor. Bu durumda kendilerini finans uzmanları ile görüştürüyoruz. İngiltere'den konut satın almak isteyen Türk yatırımcı sayısı sürekli artış gösterdiği için artık İngiltere'deki kurumsal emlak şirketleri Türkçe konuşan personel istihdam ediyor. Yine konut kredisi veren İngiliz şirketleri de aynı şekilde Türkçe konuşan personel istihdam etmeye başladı. Yani artık Londra'dan konut satın almak eskisine göre çok daha kolaylaştı."

 

 


26.09.2024 11:51:39