İŞÇİNİN HAKKINI PATRONA VERİYORSUNUZ

“YİNE BİR TORBA YASAYLA, İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN HAKKINI BİR TORBAYA KOYUYOR, AĞZINI BAĞLIYOR PATRONA VERİYORSUNUZ”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerine yaptığı konuşmada Hükümeti sert sözlerle eleştirdi.


Deprem vergilerinin nereye harcandığını soran Kaplan, “Deprem vergilerinden bilgi vermeyenler, yandaşlarını kayıranlar unutmayın ki bu halk size en büyük depremi sandıkta yaşatacak” dedi. AKP Hükümeti’nin çıkardığı torba yasalarla emekçilerimizin haklarını değil, köleliklerini ilan edeceklerini ifade eden Kaplan, “Bu torba yasayla; vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm değil; sorunlarına sorun katacaksınız” diye ifade etti.


“DEPREM VERGİLERİNDEN BİLGİ VERMEYENLER, YANDAŞLARINI KAYIRANLAR UNUTMAYIN Kİ BU HALK SİZE EN BÜYÜK DEPREMİ SANDIKTA YAŞATACAK!”


Milletvekili, İzmir’de yaşanan deprem felaketinin ardından AKP Hükümeti’ne seslenerek: “İhmaller, denetimsizlikler ve sorumsuzluklar yüzünden bugün yine yüzlerce can yitirdik. Yitirdiğimiz canlarımız ve yaralanan binlerce yurttaşımız adına sormak istiyorum. DEPREM VERGİLERİNİ NEREYE HARCADINIZ? Bunun hesabını vermek zorundasınız. Deprem vergilerinden bilgi vermeyenler, yandaşlarını kayıranlar unutmayın ki bu halk size en büyük depremi sandıkta yaşatacak!” dedi.


“AKINP İKTİDARIN TEPEDEN İNDİRME, YANDAŞI BESLEME BİR TORBA YASASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”


Kaplan, AKP İktidarının tepeden indirme, yandaşı besleme bir torba yasasıyla karşı karşıya olduklarını belirterek “Yine bu torbada işçi, emekçi yok; yandaş var. Getirmek istediğiniz yasayla birlikte, vatandaşların iş güvencesini elinden alacaksınız. Kıdem ve ihbar hakkını elinden alacaksınız. Emeklilik haklarını elinden alacaksınız. Düşük ücretle çalıştırmanın önünü açacaksınız. İşsizlik fonunu yine emekçiye değil, yandaşa harcayacaksınız. Yani yine bir torba yasayla; emekçilerimizin haklarını değil, köleliklerini ilan edeceksiniz. Bu torba yasayla; vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm değil; sorunlarına sorun katacaksınız” diye ifade etti.


06.11.2020 16:39:00