LİGLER TESCİL EDİLDİ

 

TFF, 2020 - 2021 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. Lig, Misli.com 3. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabaka sonuçlarının, hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine göre, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. Maddesi hükmü gereğince tesciline, karar verildiğini açıkladı.

 

 

Süper Ligi 1. olarak tamamlayan Beşiktaş A.Ş.'nin Süper Lig Şampiyonu ve Ziraat Türkiye Kupasını kazanan Beşiktaş A.Ş.'nin Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu olarak tesciline,

 

Süper Lig'de 18, 19, 20 ve 21. sıraları alan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Yukatel Denizlispor takımlarının TFF 1. Lig'e düşürülmelerine,

 

TFF 1. Lig müsabakaları sonucunda 1. ve 2. sıraları alan Adana Demirspor A.Ş. ile GZT Giresunspor ve Play - Off müsabakaları sonucunda başarılı olan Altay takımlarının Süper Lig'e yükseltilmelerine,

 

TFF 1. Lig müsabakaları sonucunda 16, 17 ve 18. sıraları alan Akhisarspor, Ankaraspor ve Eskişehirspor takımlarının Misli.com 2. Lig'e düşürülmelerine,

 

Misli.com 2. Lig müsabakaları sonucunda Beyaz Grubu 1. olarak tamamlayan Manisa Futbol Kulübü ve Kırmızı Grubu 1. olarak tamamlayan Eyüpspor ile Play - Off müsabakaları sonucunda başarılı olan Kocaelispor takımlarının TFF 1. Lig'e yükseltilmelerine,

 

Misli.com 2. Lig müsabakaları sonucunda, Beyaz Grup'ta 17, 18 ve 19. sıraları alan, Gümüşhanespor, Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. ve Hacettepe Spor takımları ile Kırmızı Grup'ta 18, 19 ve 20. sıraları alan Tetiş Yapı Elazığspor, Mamak FK ve Kardemir Karabükspor takımlarının Misli.com 3. Lig'e düşürülmelerine,

 

Misli.com 3. Lig müsabakaları sonucunda 1. Grubu 1. olarak tamamlayan Diyarbekir Spor A.Ş., 2. Grubu 1. olarak tamamlayan Nazilli Belediyespor, 3. Grubu 1. olarak tamamlayan Somaspor, 4. Grubu 1. olarak tamamlayan Dila Gıda Adıyaman 1954 Spor ile gruplar arası Play - Off müsabakaları sonucunda başarılı olan Bucaspor 1928 ve Isparta 32 Spor takımlarının Misli.com 2. Lig'e yükseltilmelerine,

 

Misli.com 3. Lig müsabakaları sonucunda 1. Grupta 13, 14, 15 ve 16. sıraları alan 1877 Alemdağspor, Antalya Kemerspor, Payasspor ve Manisaspor, 2. Grupta 14, 15, 16 ve 17. sıraları alan Atlas Maden Çengelköyspor, Tekirdağspor, Tokatspor A.Ş. ve Yozgatspor 1959 FK, 3. Grupta 14, 15, 16 ve 17. sıraları alan Cizre Spor, Gölcükspor, Arhavi Spor ve Yalovaspor, 4. Grupta 14, 15, 16 ve 17. sıraları alan Kozan Spor FK, Sultanbeyli Belediye Spor, Silivrispor ve Muğlaspor takımlarının Bölgesel Amatör Lig'e düşürülmelerine,

 

2020 - 2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonucunda Misli.com 3. Lig'e yükselecek takımların daha sonra ilan edilmesine,

 

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 29.05.2021 tarih ve 85 Sayılı toplantısında karar verilmiştir.

 

Buna istinaden; 2021 - 2022 Sezonunda Süper Lig 20 takımın, TFF 1. Lig 19 takımın, TFF 2. Lig 39 takımın, TFF 3. Lig 55 takımın katılımı ile oynanacaktır.

 

 

///

 

ANKASSPOR LİGE HAZIR

 

Bölgesel Amatör Ligi 4’üncü Bölge 1’inci grupta Gaziantep'i temsil eden Ankasspor, deplasmanda güçlü rakibi Türkoğlu Belediyespor’u 0-1 mağlup ederek lige hazır olduğunu gösterdi.

 

 

Sezon öncesi hazırlık maçlarını sürdüren Bordo – Mavili ekip, 3’üncü bölgede şampiyonluğun en güçlü adaylarından Türkoğlu Belediyespor ile oynadığı hazırlık maçında umut verdi.

 

Gaziantep’in bu sezon BAL ligi'ndeki tek temsilcisi Gaziantep Ankasspor, Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumunda sergilediği mücadele ve elde ettiği sonuçla lige hazırım mesajı verdi.

 

 

SONUÇ UMUTLANDIRDI

 

Bu sezon farklı bir hedef ile yola çıktıklarını söyleyen Gaziantep Ankasspor’un Teknik Direktörü Salih Karalar, “Ligimiz kısa bir süre sonra nihayet başlayacak. Türkiye'de Bölgesel Amatör Lig’e katılım sağlayan 108 kulüpten birisiyiz ve Gaziantep’i de temsil eden tek takımız. İyi bir kamp süreci geçirdik ve çok sayıda hazırlık maçları yaparak çalışmalarımızı sürdürdük. Üçüncü bölgede şampiyonluğun en güçlü adayları arasında yer alan Türkoğlu Belediyespor ile deplasmanda karşılaştık ve sahadan galibiyet ile ayrıldık. Oynadığımız futbol ve elde ettiğimiz sonuç bizi hedefimiz doğrultusunda oldukça umutlandırdı. Gaziantep şehrine ikinci bir profesyonel kulübü kazandırmak için yola çıktık ve bu doğrultuda sahada ki mücadelemizi en iyi şekilde sürdürüp Gaziantep Ankasspor’u layık olduğu 3’üncü lige taşımak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

 

///

GAZİŞEHİR’Lİ ATLETLER, TÜRKİYE U20 ŞAMPİYONASI’NA DAMGA VURDU!

 

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün kadın atletleri, Türkiye U20 Şampiyonası’na performanslarıyla damga vurdu.

 

 

“Spor Dostu Kent” düsturundan hareketle Gaziantepli gençlere sporu sevdirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye U20 Şampiyonası’nda kadın atletleriyle göz doldurdu. 28-30 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da organize edilen şampiyonada 4x400 metre bayrak yarışında büyükşehir spor kulübü adına piste çıkan Neslihan Toktaş, Hatice Kılıç, Safiye Çiçek ve Yağmur Alkan’dan oluşan bayrak takımı, 4 dakika 46 saniye 62 saliselik derecesiyle Türkiye üçüncüsü oldu.

 

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adına ter döken Hatice Kılıç bireyselde bin 500 metre branşında elde ettiği 4 dakika 46 saniye 62 saliselik derecesiyle Türkiye üçüncülüğüyle Gazi şehirlilerin gurur kaynağı olurken Safiye Çiçek de 800 metre branşında 2 dakika 16 saniye 38 saliselik performansıyla Türkiye üçüncülüğünü kazanarak ulusal arenada Gaziantep’in göğsünü kabarttı.

 

Yarışma sonrasında kentte 7’den 70’e herkese spor kültürünü aşılayan Büyükşehir Belediyesi’nin bu başarı da önemli pay sahibi olduğunu ifade eden Gazi şehirli atletler, Gaziantep’e dereceyle dönmenin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

 

///

 

HAMLENİ YAP PROJESİ BAŞARIYLA YÜRÜTÜLÜYOR

 

Şehitkamil Belediyesi, satranç sporunu geniş kitlelere öğretebilmek için okul öncesi dönemden başlayarak tüm kademelerde öğrenim gören öğrencileri, antrenör ve branşa özgü eğitim materyalleri desteği ile satranç tahtasının başında buluşturuyor. Okullarda çeşitli oyunlarla gerçekleştirilen eğitimler, miniklerden büyük ilgi görüyor.

 

 

Satranç sporu adına birbirinden önemli çalışmalara başarıyla imza atan Şehitkamil Belediyesi, ‘satranç yılı’ olarak ilan ettiği 2021 yılında pandemi önlemleri çerçevesinde branşın geniş kitlelere öğretilebilmesi adına okullarda, gençlik kütüphanelerinde ve spor merkezlerinde çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Türkiye Satranç Federasyonu, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürüttüğü ‘Hamleni Yap’ projesi kapsamında Şehitkamil ilçesinde anaokullarında öğrenim gören öğrencilere 10 bin adet satranç eğitim seti armağan eden Şehitkamil Belediyesi, Sürekli Satranç Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen branşa özgü eğitimlerin yanı sıra antrenör ve eğitim materyalleri desteği ile okullarda da verilen satranç branşı eğitimlerine destek oluyor.

 

‘Hamleni Yap’ projesi kapsamında satranç branşı eğitimlerinin verildiği pilot okullardan biri olan Sabriye Küncülü Anaokulunda minik öğrenciler, akıllı hamleleri ardı ardına yaparken, branş antrenörleri satranç sporunda uzun yıllar mücadele edecek faal müsabık lisanslı sporcu sayısının arttırılması adına okul öncesi öğretmenleriyle iş birliği içinde çalışmalar gerçekleştiriyor.

 

 

SIRADAKİ HEDEFİMİZ YARIŞMACI SPORCU SAYISININ ARTMASI

 

Hamleni Yap Projesi kapsamında kurumlar arası iş birliğiyle yürüttükleri eğitim çalışmalarında sıradaki hedeflerinin satranç branşında yarışmacı sporcu sayısını arttırmak olduğunu açıklayan Şehitkamil Belediyesi Sürekli Satranç Eğitim Merkezi Antrenörü Veysel Çankaya, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

 

“Şehitkamil Belediyemiz tarafından satranç branşında gerçekleştirilen çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Belediyemiz, satranç branşına ilgi duyan tüm çocuklarımıza ve gençlerimize satranç eğitim setleri armağan etti. Sadece 2021 yılında proje faaliyetleri çerçevesinde 10 bin anaokulu öğrencisine satranç eğitim seti armağan edildi. Şu anda okullarda, gençlik kütüphanelerinde ve spor merkezlerinde satranç branşının sevilerek öğretilmesine büyük fayda sağlayan tanıtıcı eğitim faaliyetleri sürdürülüyor. Bu çalışmaların oyun ağırlıklı olması, anaokullarında ve ilkokullarda miniklerin büyük ilgisini çekiyor. Proje çalışmaları neticesinde oluşan potansiyel, memnuniyet verici düzeyde. Bundan sonraki hedefimiz, faal müsabık sporcu sayını arttırmak ve yeni şampiyonlar yetiştirmek. Ben branşımıza verdikleri büyük desteklerden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanımız Sayın Gulkız Tulay’a teşekkür ediyorum.”


01.06.2021 15:29:09