MEYVE YEMEK LÜKS OLDU! ERİK BİN TL, KARPUZ 40, KAVUN 35 TL....

İlkbahara girilmesi ile birlikte manav tezgahları da şekil değiştirmeye başladı.

Yaz meyvelerine geçiş yapıldığı bu süreçte vatandaşlar tezgahlarda fiyatları takip etmeye devam ederlerken kavun, karpuz ve erik fiyatları soğuk duş etkisi yarattı. Gaziantep şehri başta olmak üzere ülke genelinde tezgahlara yansıyan meyve fiyatları, vatandaşların tepkilerine sebep oldu

 

Kişisel sağlığın korunması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve dolayısı ile de daha kaliteli bir yaşam sürdürülebilmesi adına sebze ve meyvelerin mevsimlerinde tüketilmesi öneriliyor. Zorlu koronavirüs salgını sürecinin ardından daha da önem kazanan bu konu ile ilgili bilim insanlarının açıklamaları devam ederken vatandaşlar sebze ve meyvelerin yükselen fiyatları sebebi ile dengeli ve de yeterli beslenmelerinin nerede ise mümkün olmadığına dikkat çekiyor.

 

 

ERİK FİYATLARI UÇTU!

 

 

Yaz meyvesi olarak bilinen ve her yıl mevsim başlarında belirlenen rekor satış seviyeleri ile haberlere konu olan erik, yeni bir rekora daha imza attı. Sezonun ilk hasadının ardından manav tezgahlarında yerini alan erik, Antalya’da kilosu bin TL’den satışa çıkarıldı. Daha çok hamileler, çocuklar ve turistler tarafından ilgi gören erik, 80 gramlık paketler halinde 80 TL’den satışa sunuldu.


27.03.2023 12:14:03