Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde üretilen ve reyhan adı verilen otun yapraklarından yapılan ve lezzetli, ferahlatıcı özelliğe sahip olan reyhan şerbeti vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Ferahlatan tadı ile harareti atmayı sağlayan reyhan şerbeti, reyhan otunun yapraklarının su, şeker ve limon ile harmanlanarak bekletilmesinden elde ediliyor. Yapraklardan gelen koku ve hafif nane tadı içeceğin damaklarda bıraktığı benzersiz aromayı oluşturuyor. Yaz aylarının vazgeçilmez ve geleneksel içeceği, göz hastalıklarına, mideye ve anksiyeteye iyi gelmesiyle de biliniyor. Ferahlatıcı içeceği içen vatandaşlar ise sıcak havalarda harareti alma konusunda çok iyi geldiğini belirterek herkesin reyhan şerbetini tatmasını tavsiye etti.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde üretilen bitkiden, işletmeye ait gizemli bir karışım ile yaz aylarında ferahlatıcı bir şerbet elde ettiklerini belirten Ökkeş Öztürk, “Reyhan şerbeti, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak üretilen bitkiden biz yöresel içecek yapıyoruz. İçerisinde reyhan otunun yaprağı başta olmak üzere tarçın ve karanfil kullanıyoruz. Diğer kullandıklarımızın bilgisini veremiyoruz. İşletmemize ait özel karışım olduğu için. Bizim ürettiğimiz çok önemli bir içecektir” dedi.
Reyhan şerbetinin birçok hastalığa iyi geldiğini ve yaz aylarında talebin daha çok olduğunu anlatan Öztürk, “Reyhan şerbetinin birçok faydası var, bunları saymak gerekirse başta göz hastalıklarına, mide hastalıklarına ve anksiyeteye iyi geliyor. Hem güzel ve sağlıklı bir içecek hem de yaz aylarında rahatlatan ve ferahlatan bir içecektir olduğu için çok tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.
29.07.2023 13:18:41