SANTİAGO VE SYDNEY SEFERLERİYLE UÇUŞ AĞI 349 NOKTAYA ÇIKIYOR

GÖKYÜZÜNDE KURDUĞUMUZ KÖPRÜLERLE TÜRKİYE HAVACILIK ALANINDA AVRASYA BÖLGESİNDE LİDER BİR KÜRESEL HAVACILIK MERKEZİ OLMUŞTUR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya’daki tek sivil havacılık platformu olan İstanbul Airshow’ da yaptığı konuşmada Türkiye’nin havacılıkta dünyanın en hızlı gelişim gösteren ülkelerinden biri olduğunu belirterek, “Dış hatlarda 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken uçuş ağımıza 286 yeni nokta ekleyerek 131 ülkede 347 noktaya ulaştırdık.

 

Şili'nin başkenti Santiago'ya THY ile İstanbul-Sao Paolo-Santiago hattında haftalık 4 frekans olarak seferlere başlamayı planlıyoruz. Böylelikle THY Şili'ye ilk kez sefer gerçekleştirmiş olacak.” dedi. Bakan Uraloğlu, İstanbul-Kuala Lumpur-Sydney hattında da seferlere başlanacağını bildirerek, “Böylece bu senenin sonunda dış hatlardaki uçuş nokta sayımızı 349'a çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

              

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya’nın tek sivil havacılık platformu olan İstanbul AirShow 2024 Uluslararası Sivil Havacılık Fuarı Açılış Töreni’nde konuştu. Burada yaptığı açıklamada, “Zaman; geri döndürülmesi, depolanması ve durdurulması mümkün olmayan bir kaynak. Bu nedenle internet ile bir video ya da sayfa açmak istediğinde bunun saniyeler içinde açılmasını istiyor. E-ticaret ile alışveriş yaptığında kargosunun ertesi gün eline ulaşmasını bekliyor. Hastanede, bankada ya da herhangi bir devlet dairesinde sıra beklemek istemiyor. Bu durum ulaşım sektöründe de aynı şekilde. İnsanlar artık A noktasından B noktasına en hızlı güvenli ve konforlu bir şekilde nasıl varırım sorusuna cevap arıyor? İlk önce gideceği yerde havalimanı varsa uçak bileti bakıyor. Yüksek hızlı tren var mı diye bakıyor. Yollarda en üst düzey kalite arıyor, otoyol istiyor, bölünmüş yol istiyor. Özetle yaşadığımız çağda artık ulaşılabilirlik ve hız faktörlerinin, hayatımızın her alanına radikal bir şekilde etki ettiğini görüyoruz.” dedi.


27.09.2024 12:53:30