SİGARAYA REKOR ZAM!

Türkiye’de uzun süredir beklenen sigara zammı nihayet duyuruldu. Bir sigara guru tarafından duyurulan yeni zam sonrasında zam oranını yüzde 15’i bulduğu aktarılıyor. 

 

Sigara tiryakilerine bir süredir beklenen kötü haber geldi. Bugün itibariyle bir sigara grubunda yüzde 15’i bulan sigara zammı uygulanması bekleniyor. Yapılan yeni zam sonrasında 5 TL’lik bir zam uygulanacak. Alkole gelen maliyet zamları sonrasında hafta başı itibariyle sigarada da zam duyuruldu.

 

Bünyesinde birçok sigara markasını bulunduran Philip Morris grubu tüm ürünlerinde 5 TL zam yaptığını duyurdu. Yeni zamla beraber sigaraya gelen zam oranı yüzde 15’i buluyor. Sigara kullanıcıları ise hangi markalarda zam olduğunu araştırmaya başladı.

 

 

SİGARAYA YIL SONUNA KADAR BİR ZAM DAHA BEKLENİYOR!

 


Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bugün gelen zammın ardından açıklamalarda bulundu. Sözcü’de yer alan habere göre, gelen yeni zammın sadece bir sigara grubu ile sınırlı olduğunu aktardı. Ancak ilerleyen günlerde tüm ürünlerde fiyat artışı yaşanacağı bilgisini verdi. Rekabet kanunu kapsamında tüm firmaların aynı gün zam kararı açıklayamayacağını aktardı.

 

 

SİGARAYA NE KADAR ZAM GELDİ?

 

 


Philip Morris grubu için bugün itibariyle 5 TL’lik bir zam yapıldı. Gelen yeni zamla birlikte 33 TL’ye satılan bir paket sigara 38 lira oldu. Ortalama gelen yeni zamla beraber ilgili sigara grubu için 38 ila 43 TL banında bir fiyat ortaya çıkıyor.

 

PMI sigara firması tarafından tüm ürünlerinde 5 TL’lik zammın uygulanmasının ardından önümüzdeki günlerde diğer sigara markalarında da benzer bir zam uygulanması bekleniyor.

 

HANGİ SİGARALARA ZAM GELDİ?

 


PMI grubu tarafından sigaraya yapılan yeni zam sonrasında Marlboro, Parliament, Murattı, Lark, Chesterfield, L&M marka sigaralar zamlı fiyatlar ile satılmaya başladı. Zam sonrasında Marlboro Edge 39 TL, Parliament 42 TL, Murattı ise 39 TL’den satılacak. PMI grubunun en ucuz sigarası olan Chesterfield ve L&M ise 37 TL’den satışa sunulacak. 


05.06.2023 14:46:26