SPOR CAMİASI KADINLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI

Federasyon ve kulüp başkanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesajlar yayımladı.

MHK Başkanı Lale Orta

 

''Yaşadığımız büyük afet nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu büyük afetin yaralarını sarmak için seferber olan devletimizin ve milletimizin büyük yardım seferberliğine Türk Futbol Ailesi olarak omuz omuza vererek biz de katıldık. Tüm futbol ailemizin "OMUZ OMUZA" dayanışma ve yardımlaşma kampanyasına kadın hakemlerimiz, kadın futbolcularımız, antrenörlerimiz ve kadın taraftarlar da ciddi bir özveri ile destek verdiler, vermeye devam ediyorlar. Futbol ailemizin kadın hakemleri, futbolcuları, antrenörleri, taraftarları, yöneticileri başta olmak üzere ülkemizin ve dünyanın geçtiği her zor durumda en büyük fedakârlığı yapan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü, FIFA kokartlı ilk kadın hakemi ve ilk kadın MHK Başkanı olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tüm kadınları afetzede kadınlarımız ve kız çocuklarımız başta olmak üzere tüm depremzedelerimize destek olmaya davet ediyorum.''

 

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu

 

"Kadınların, hayatın her alanında erkeklerle eşit şartlarda var olmaları, bir ülkenin gelişmesi ve medeniyet yarışında zirvede yer alabilmesi için büyük önem taşımaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınların, daha huzurlu bir hayat yaşamak adına taşıdıkları istek ve özlemlerini canıgönülden paylaşıyor, özgür ve eşit paylaşan bireyler olmak için verdikleri mücadeleyi destekliyorum."

 

"Hepimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarını sararken Türk kadının üstlendiği rol yine hayati ve toparlayıcıdır." diyen Türkoğlu, şunları kaydetti:

 

"Bu büyük felaketin acılarını en aza indirmek, sportif ve sosyal alanda gelişimi sağlamak için çalışırken ülkemizdeki kadınların azmi ve cesaretlerinden güç alıyoruz. Basketbolun içindeki bütün kadınların eşit imkanlara sahip olup, eşit koşullarda rekabet edebilmelerini sağlamak öncelikli görevimizdir. Türk basketboluna oyuncu, antrenör, hakem ve yönetici olarak emek vermiş kadınlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunar, başta annem, eşim ve kızlarım olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım."

 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi

 

 "120 yıllık Beşiktaş JK kültüründe, 'kadın', 'emek' ve 'eşitliğin' ne kadar değerli olduğu herkesin malumudur. Tarihimiz boyunca, yönetici, sporcu, çalışan ve taraftar olarak camiamızın en önemli güçlerinden birisi olan kadınlarımıza, Beşiktaşımıza verdikleri emekler için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Varlıkları, emekleri ve başarılarıyla övünç kaynağımız olan Beşiktaşlı kadınlarımız başta olmak üzere; ülkemizin tüm kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim." 

 

Başkan Çebi, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üzgün olduğunu yineleyerek şunları kaydetti:

 

"Bugünün anlamı vesilesiyle deprem felaketinde hayatını kaybeden kadınlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ulusumuzu yasa boğan afet nedeniyle bu anlamlı gün için planladığımız kutlamaları iptal ettiğimizi de özellikle vurgulamak isterim. İçimiz buruk. Tekrar tüm ülkemizin başı sağ olsun."

 

Fenerbahçe Kulübü

 

''8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bu yıl depremin yıkıcı gölgesinde, kaybettiğimiz canlarımız için mücadeleye devam ederek karşıladık. Ülkece yaşamış olduğumuz bu felaketi yine kadın erkek el ele ve yürek yüreğe aşacağımıza, yaralarımızı birlikte saracağımıza inanıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ‘Birlikte Eşitiz’ diye haykırdığımız ilk günden itibaren ‘daha güçlü toplum ve aydınlık yarınlar’ için kadınlar ve kız çocuklarının toplumun her alanında, hayata dair her anda spor yoluyla güçlenmesini desteklediğimizi ifade ediyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadın haklarının teminatı olan Atatürk devrimlerine sonsuz saygımızı vurguluyoruz. Depremde kaybettiğimiz canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; ülkemize başsağlığı diliyoruz.''

 

Galatasaray Kulübü

 

''Depremin yıktıklarını hep birlikte kaldıracağız, yüreğimizle, emeğimizle, tüm enerjimizle. Ülkemiz için umut doğuracağız. Birlikte daha güçlü doğacağız. Türk kadını, yüreğiyle, emeğiyle, tüm enerjisiyle ülkemiz için umut olacak! 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.''


08.03.2023 12:08:26