TATİLE GİDECEKLER İÇİN VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER HANGİLERİ?

Bayram tatilinde yurt dışına çıkmak isteyenler için pasaport istemeyen o ülkeler! Sadece çipli kimlik kartı ile seyahat etmek mümkün! İşte detaylar!

Gezmeyi seven inşalar için yurt dışına gezmek bir zaman sonra sıkıcı bir durum olabiliyor. Eğer siz de Türkiye’de her yeri gezdim biraz da yurt dışına çıkmak istiyorum diyorsanız ve bunun için de pasaport sahibi olmayı bekliyorsanız ilk olarak çipli kimlik kartı ile gidebileceğiz ülkeleri denemekte fayda var. İşte pasaport istemeyen o ülkeler!

 

 

Seyahat etmenin, yeni yerler görmenin ve yeni kültürleri tanımanın güzelliğini siz de tatmak istiyorsanız hem yurt içi hem de yurt dışında karış karış gezmek istediğiniz anlamına gelmektedir bu. Bir yere gitmek için de büyük gereksinimlere ihtiyaç yok. Hatta günümüzde pasaport istemeyen sadece kimlik kartı ile seyahat edebileceğiz ülkeler bulunmakta. Bundan dolayı hem ek pasaport masrafını olmayacak hem de usun sürebilecek olan pasaport ve vize işlemlerinden kurtulmak mümkün.

 

 

KKTC

 


T. C yurttaşları için 30 gün kadar pasaportsuz, çipli kimlik kartı ile seyahat imkanı sunmakta olan KKTC, pasaport ile ziyaret edecek vatandaşlar için 90 gün kadar konaklama hakkı sunmakta. Ülkeye ulaşım adına uçuşlar da Lefkoşa Ercan Havalimanı’na yapılmakta. Aynı zamanda Ankara, İzmir, İstanbul, Trabzon, Bodrum, Adana ve Gaziantep gibi şehirlerden de direkt olarak uçuşlar söz konusu. Uçuş yaklaşık olarak 1.5-2 saat kadar sürüyor.

 

 

AZERBAYCAN

 


Azerbaycan’ın Türkiye ile olan vize uygulaması 2021 senesinde kalktı. Buraya artık vize ya da pasaport sahibi olmadan sadece fotoğraflı ve çipli kimlik kartla 90 günü geçmemek şartı ile seyahat etmek mümkün. Ülkemizde neredeyse birçok şehirden ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Bakü’ye direkt olarak uçmak mümkün.

 

 

GÜRCİSTAN

 


Karadeniz’de Artvin’e sınır komşusu olan Gürcistan, özellikle bahar ve yaz aylarında son derece revaçta olan ülkelerden.  Yıla kadar pasaport ve vize olmadan konakla imkânı sunmakta. Sadece çipli fotoğraflı kimlik belgesi ile 1 sene kadar kalmak mümkün.


07.04.2023 12:50:21