Vatandaşların sorunlarını ve mağduriyetlerini çözmek adına kanun teklifi verdiklerini belirten Yılmazkaya, Adalet ve Kalkınma Partisinin 291, Cumhuriyet Halk Partisinin 138, Halkların Demokratik Partisinin 57, Milliyetçi Hareket Partisinin 49, İYİ Partinin 37, Türkiye İşçi Partisinin 2, Büyük Birlik Partisinin ,1 Demokrasi ve Atılım Partisinin 1, Demokrat Partinin 1, Demokratik Bölgeler Partisinin 1, Saadet Partisinin 1 milletvekili olmasına rağmen AK Partinin dışında hiçbir partinin verdiği kanun teklifinin gündeme alınmadığını belirtti.
Yılmazkaya, 11 parti tarafından verilen 3066 kanun teklifinin 2962sinin iktidar tarafından dikkate alınmadığını, yalnızca AKP tarafından verilen 104 kanun teklifi komisyonlarda görüşülüp genel kurulda onaylandığını ifade etti.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar için ÖSYM sınav ücretlerinin kaldırılması için Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı için, Bedelli Askerlik ve Asker Kaçakları için af gibi birçok önemli konuda verilen kanun tekliflerinin AKP tarafından reddedildiğini ve gündeme alınmadığını belirten Yılmazkaya, Adalet ve Kalkınma Partisi grubundan gelen kanun teklifleri, geçiş üstünlüğü varmış gibi komisyona anında sevk edilirken, diğer grupların imzasıyla verilen kanun tekliflerinin komisyona sevk sürelerinde yaşanan gecikme ve komisyonda görüşülmüyor dahi olması milli iradeye saygısızlıktır ifadelerini kullandı.
Yılmazkaya, AKP, CHP, MHP, HDP, İyi Parti, TİP, Saadet Partisi ve BBP, toplam 3066 kanun teklifi verdi. 3066 teklifin içinden yalnızca altında AKP'li milletvekillerinin imzası olanlar komisyonu aşabildi. Yani, muhalefet partilerinin vermiş olduğu 2962 kanun teklifinden hiçbiri kanunlaşmadığı gibi henüz TBMM gündemine bile alınmadı dedi.
Vatandaşların sorunlarını ve mağduriyetlerini çözmek adına kanun teklifi verdiklerini belirten Yılmazkaya, AKP İktidarını vatandaşın sesi olan muhalefeti duymaya davet ediyoruz dedi.
06.08.2020 12:36:00