Atatürksüz törene CHP’li Öztürkmen’den sert tepki: Büyük saygısızlık!

SİYASET Haber Girişi : 30 Ağustos 2024 15:24
Atatürksüz törene CHP’li Öztürkmen’den sert tepki: Büyük saygısızlık!
Gaziantep'te düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde bir skandal yaşandı.

Törenin yapıldığı Demokrasi Meydanı'na Atatürk'ün posteri asılmadı. Ancak meydanda İsrail tarafından katledilen Hamas lideri İsmail Haniye'nin posterleri yer alıyordu. Bunun üzerine CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen ve CHP heyeti duruma tepki gösterdi. 

 

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, meydana Atatürk posterinin asılmamasına, “Bu milli mücadeleye saygısızlıktır, ulusal Kurtuluş Savaşımıza ve şehitlerimize saygısızlıktır, Milli Mücadelemizin lideri Atatürk'e saygısızlıktır” dedi. Öztürkmen, bu durumu protesto ettiklerini ve Atatürksüz törene katılmayacaklarını belirtti. 
Ardından CHP'li Şehitkamil Belediyesi vinçlerle alana girip dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı astı.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Şehitkamil, Gazi Mustafa Kemal'in izinden gittiği için Şehitkamil oldu. Bugün 30 Ağustos. Bu devletin lideri Mustafa Kemal Atatürk. Buraya başkasının resmini asamazsınız” dedi. 
CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu da durumu protesto ettiklerini belirtti. 

 

Törene gelen gaziler de Atatürk'ün yerine Haniye posterinin asılı olmasına tepki gösterdi ve kendi pankartlarını toplayarak tören alanını terk etti. 
CHP'liler meydana Atatürk pankartı astıktan sonra alternatif kutlama töreni düzenledi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.