Bipolar Rahatsızlık Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

SAĞLıK Haber Girişi : 14 Nisan 2023 13:08
Bipolar Rahatsızlık Hakkında Bilinmesi Gerekenler!
Bipolar bozukluk hastalığı nedir? Son zamanların popüler dizisi Aile dizisinde konusu geçen bipolar hastalık hakkında detaylar merak ediliyor! Bipolar hastalığa dair!

Son zamanların ilgiyle takip edilen Aile dizisinde konusu geçen bipolar hastalık merak edilen konular arasında yer aldı. Bipolar bozukluk günümüzde oldukça sık bir şekilde görülen bir rahatsızlık olmaktadır. Birçok vatandaş bipolar hastalığın ne olduğunu belirtilerin neler olduğunu merak etmekte. Aile dizisinde konusunun geçmesiyle yeniden gündeme gelen bipolar rahatsızlık hakkında bilinmesi gerekenler!

 

 


DEĞİŞEN RUH HALLERİ

 

 


Bipolar bozukluk, kişinin bir anda kendisini çok iyi hissederken bir süre sonrasında içine kapanık bir duruma gelmesine neden olabilir bipolar bozukluk, kişinin manik depresyon tanımına da uyanan ruh durumlarında bürünmesine sebebiyet verebilir. Bundan dolayı hastalığa tanı konma evresinde, psikologlar tarafınca yapılacak değerlendirme son derece büyük önem arz etmektedir.

 

 

İNTİHAR EĞİLİMİ OLABİLİR

 


Bu rahatsızlığın en belirgin özellik kişinin ruh halinin uçlarda olmasıdır bipolar bozukluk en yüksek seviyedeyken kişi hiperaktif bir ruh halinde olur ve kendisini çok mutlu hisseder. Ancak depresyon haline büründüğünü de dış dünyaya kendini kapatabilir ve hatta intihar eğilimi göstermesi söz konusu. Bipolar bozuklukta duygu durum atakları ileri seviyede yaşamıyorsa eğer senede birkaç defa meydana gelebilir. Çoğu insan duygu durum bozukluklarını farkına varabilir erken, ileri seviye bipolar bozukluğu yaşayanların bu duruma kendi kendine fark etmesi kolay değildir.

 

 

GENETEİK ETKİLİ OLABİLİR

 


Bipolar bozukluk genetik aktarım ile geçebileceği gibi sonradan travmalar bağlı olarak da gelişmesi mümkündür. Depresyondan şikayetiyle doktora giden kişilerin birçoğu gerçek anlamda bipolar bozukluk yaşayabilir. Bipolar bozukluk Aile dizisi içerisinde Devin’in ailesine olan bir rahatsızlık olarak ekranlara geldi. Bipolar bozukluk öteki adı ile manik depresif bozukluk kişinin enerjisi, ruh hali, konsantrasyonu ile günlük yapılan aktivitelerin yerine getirme becerisini etkisi altına alınan bir tür psikolojik-psikiyatrik bir sorundur. Zaman dışarıdan kolaylıkla fark edilebilirken kimi zaman kişinin bu durumun farkına varması kolay bir durum olmaz.