CEFAKAR ANNEM SENİ SEVİYORUM!

Haber Girişi : 11 Mayıs 2020 16:10
CEFAKAR ANNEM SENİ SEVİYORUM!


  Annelerimiz bizleri dünyaya getiren yaşamı boyunca da bizlerin en büyük destekçisi olan bir bakıma hayatımızdaki mucizedir annemiz.Hani bilinen bir atasözümüz var"Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar"atasözünden de anlaşıldığı gibi hayatımızda yüzlerce insan vardır.

 

Fakat hangisi bizi annemiz gibi koruyup kollayıp aynı zamanda da sevgisini ve şefkatini gösterebilir? Ya da o insanın kendince tanımladığı sevgi kavramı anne sevgisinin ne kadar yakınından geçebilir?

 

 

    İşte annelerimiz bizlere; kendisi yemez,çocuklarına yedirir,kendisi giymez bize giydirir,evladın canı yanar annemin dünyası başına yıkılır.Bana bir kurşun isabet edeceğini bilse kendisini siper edecek kadar birisi,neden canımız yandığında of anam diyoruz çünkü bizi dokuz ay karnında,bir sene kucağında,üç yaşımıza kadar sırtında işte anne en ağır yükü taşıyandır bundan daha önemlisi kalbinde taşıyandır.

 

 

  Her şeyi annelerimizden istiyoruz anne yemek ne zaman olacak,nerede benim topum,ayakkabım, elbisem, kalemim ve daha nice bitmeyen isteklerimizin her zaman birinci adresi.Askere gidiyorsun ana ocağı diyorlar,evleneceksin eşin olacak kıza annen bakıyor,torun doğuyor evladın sevgisinden ona da veriyor bu kadar cefayı kimsecikler çekmez ve yüklenmez ama anneler yükleniyorlar.Bu kadar önemli ki anne yetim ve öksüz büyümüş resulullah (s.a.v) buyuruyor; "Annesin gönlünü kıran benim de gönlünü kırmış olur." diyor alemlerin gül kokulu nebisi.

 

 

   Fedakar olan annelerimize saygıda kusur etmeyelim,emeğine nankör olmayalım,bize karşı duygusuna duyarsız olmayalım kalplerini kırmayalım.Annenin sevgisi ve bu anne sevgisini biz evlatların hissedebilmesi o kadar önemlidir ve o kadar özel bir duygudur ki bu özel duyguyu da tek bir güne sığdırma çabası boştur bence. Annemiz tüm hayatı boyunca bizi zaten koşulsuz düşünmüştür. Biz neden 365 gün içinden sadece bir günü annemize ayırmışız? Sadece bu gün değil de her gün annemize onu sevdiğimizi hissettirelim.

 

 

  Son olarak da elimizde degeri varken annelerimizin değerini bilmek lazım.Ey rabbim sen annemi başımdan eksik etme.Onu cennetin de peygamber efendimize komşu eyle.Ya'rab annemin dualarını benim uzerimden eksik etme.Sen koruyansın annemi. Her türlü kötülükten koru.AMİN...AMİN...AMİN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.