CHP GAZİANTEP İL BAŞKANI REİSOĞLU CARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

SİYASET Haber Girişi : 13 Eylül 2024 10:54
CHP GAZİANTEP İL BAŞKANI REİSOĞLU CARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu Çarpıcı acıklamalarda bulundu.Başkanvekili sayın Halil Uğur, eğitim sistemimizden konuşulurken 1920’li 1930’lu yılların vermiş olduğu tahribattan bahsediyor.

Reisoglu açıklamalarına şöyle devam etti.Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarından duymaya alışık olduğumuz bu sözleri söyleyen kişi maalesef sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil aynı zamanda seçilmiş bir politikacıdır.

 

Eğitim sistemimizde 20li ve 30lu yıllarda Halil beyi bu kadar rahatsız eden nedir?
Yüzde 5’lerdeki okuryazarlık oranının yüzde 30’lara çıkartılması mı?
Bir padişahın kulluğundan Türk ulusu mertebesine yükselmiş olmamız mı?
Tevhidi Tedrisat Kanunu, Harf Kanunu, Millet Mektepleri, Gece Halk Okulları ve okuma yazma seferberlikleriyle halkın cehalet karanlığından çekilip alınması mı?

 

1920’li 1930’lu yılların büyük çabalarıyla Eğitim artık bir avuç seçkinin değil; kadını, erkeği, genciyle tüm milletimizin hakkı olmuştur.
Halil Bey ve onun zihniyeti ne yaparsa yapsın bunu geriye çeviremeyecektir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik, çağdaş demokratik Cumhuriyet kazanımlarından ve devrimlerinden asla vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.