CHP GAZİANTEP İL BAŞKANLIĞI'NDAN EĞİTİM MARATONU SONRASI AÇIKLAMA GELDİ

SİYASET Haber Girişi : 22 Temmuz 2024 12:42
CHP GAZİANTEP İL BAŞKANLIĞI'NDAN EĞİTİM MARATONU SONRASI AÇIKLAMA GELDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanlığı, dün gerçekleştirilen ve ilk kez yapılan Eğitim Maratonu'ndan elde edilen sonuçları ve AK Parti'nin oluşturduğu eğitim sistemine dair basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanlığı, dün gerçekleştirilen ve ilk kez yapılan Eğitim Maratonu'ndan elde edilen sonuçları ve AK Parti'nin oluşturduğu eğitim sistemine dair Maarif Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. 

 

İl Sekreteri Hanifi Kaplan tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Müge Düşün’ün yanı sıra partililer katıldı. 
CHP Gaziantep İl Sekreteri Hanifi Kaplan’ın okuduğu açıklamada şu başlıklar öne çıktı:

 

EĞİTİM SİSTEMİ NE ÇAĞDAŞ NE LAİK

 

Eğitim sistemimiz maalesef bugün ne çağdaş, ne laik, ne bilimsel ne de kamusal bir hizmet anlayışına sahip. Eğitimin bileşenleri olan; öğrenciler, öğretmenler, veliler, yöneticiler, hizmetliler, sendikalar, stklar ve niceleri, eğitimin birçok farklı başlığından ve okul ortamında yaşananlardan, eksikliklerden muzdarip durumda. Bir çıkış yolu yok, nereye giderseniz gidin ülkemizin en dertli ve en eksik alanı eğitim. Gün geçtikçe de eğitim alanındaki bu dertler ve sorunlar, eksiklikler hatta yanlışlıklar devam etmeye, ettirilmeye çalışılıyor.

 

AKP EĞİTİMİ BALTALADI

 

AKP iktidarı, bilerek ve isteyerek, kasti bir biçimde ülkemizde eğitimi baltalamıştır. Liyakatsiz atamalarla, eğitim sistemimizin niteliği yerle bir edilmiştir. Eğitim dinselleştirilmiş, piyasalaştırılmıştır. Köy okulları ve yatılı okullar kapatılmış, çocuklarımız kilometrelerce uzaklardaki okullara, taşımalı eğitime mecbur edilmiştir. Deprem bölgelerindeki çocuklarımız hala birleştirilmiş okullarda eğitim görmeye, 20 metrekarelik konteynerlerde ailecek yaşamaya devam etmektedir. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.