Cilt Kuruluğu İçin Yapılması Gerekenler!

SAĞLıK Haber Girişi : 05 Nisan 2023 12:05
Cilt Kuruluğu İçin Yapılması Gerekenler!
Cilt kuruluğu için dikkat edilmesi gereken noktalar! Çatlayan yüz, dudak ve eller için yapılması gerekenler! Bu adımlar ile ciltte kuruluk için tavsiyeler! İşte detaylar...

Nisan ayına girilmesine rağmen soğuk havaların etkisi sürüyor. Bu havalarda en çok da yüz, dudak ve eller etkilenmiş oluyor. Cilt kuruluğu için yapılması gerekenler nelerdir? Cilt kuruluğundan şikayetçi olanlar için altın değerinde tavsiyeleri açıkladık! Eğer sizin de cildinizde soğuk havalardan dolayı kuruma meydana geliyorsa bu adımlara uymanız tavsiye edilmekte! İşte konuya dair detaylar!

 

 

KIŞIN CİLT KURULUĞUNA DİKKAT!

 

 

 

 

Uzmanlar cildi hem mevsimde korumak gerektiğini ifade ederken kışın cilt kuruluğu için de dikkat etmek gerekli. Soğuk havadan çatlayan, yüz, el, dudaklar için ne yapmalı? Sorusu gündemde yer alan sorulardan biri olmaktadır. Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, soğuk havalarda cilt koruma adına altın değerinde tavsiyeler verdi. Uzman isim, soğuk havaların cilt üstüne etkisine dair önemli uyarılar yaptı. ‘Bu mevsimde, soğuk havanın ve rüzgarın etkisiyle derimizin koruyucu tabakasında bozulma meydana gelir, deriden su kaybı fazlalaşır, derimiz kuru. Cilt kuruluğu sürer ve zamanında gereken önlemle alınmaz ise kuruluğa, deri çatlakları, tahrişler, kızarmalar, deride kalınlaşma ve kabalaşma gibi bulgular da eklenmiş olur.

 

 

DERİ HASTALIKLARI KÖTÜLEŞİR

 

 

Yaş ilerledikçe derinin su tutma kapasitesi azalmış olduğundan dolayı bu bulgular daha şiddetli bir şekilde devam edebilir. En çok etkilenen kısımlar da yüz, dudaklar ve eller olsa da aslında saçtan tırnağa kadar her bölgede soğuk havanın etkisi kendisini gösterir. Bunun yanı sıra, balık pulu rahatsızlığı, sedef rahatsızlığı, atopik egzama, el egzaması, soğuk kurdeşeni gibi soğukla tetiklenmekte olan hastalıkla başta olmak üzere birçok deri hastalığı bu dönemde kötüleşme eğiliminde olurlar’ dedi.

 

NEMLENDİRMEK ÖNEMLİ

 

 

 

Uzman isim, özellikle cildi korumak adına nemlendiricinin büyük rol sahibi olduğuna dikkat çekerek, ‘Derinin, esnek ve yumuşak bir görünümde olması ve ideal su tutma oranına ulaşmasını sağlamak adına soğuktan korunmanın yanı sıra doğru temizleyicilerle de deri temizliği yapılmalı’ dedi.