DÜNYA TÜRKLERİ’NDEN “ÜÇ ELMA” YA JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Nisan 2023 17:14
DÜNYA TÜRKLERİ’NDEN “ÜÇ ELMA” YA JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
DÜNYA TÜRKLERİ’NDEN “ÜÇ ELMA” YA JÜRİ ÖZEL ÖDÜL....

Şalpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Şalpazarı ilçesinin binlerce yıllık doğal ve tarihi güzellikleri ile renkli güncel yaşamının fotoğraf sanatı aracılığıyla gözler önüne serildiği “Şalpazarı Belediyesi 3. Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı.

 

İlçenin farklı mekânlarının, insan manzaraları ve kültür mirasının fotoğraf sanatı aracılığıyla kayıt altına alındığı amatör ve profesyonel 103 fotoğrafçı, 412 fotoğraf gönderdi.
Her Yıl geleneksel olarak düzenlenen Bu yıl 3.düzenlenen ”Her Yönüyle Ağasar İnsanı” Fotoğraf Yarışmasında birinciliği Faysal Kanber, ikinciliği Erhan Aydın, üçüncülüğü ise Alpay Kudaş kazandı.
Şalpazarı Belediyesi ”Her Yönüyle Ağasar İnsanı” Fotoğraf Yarışmasına katılarak Mansiyon ödülü kazanan Büşra Tonyalı, Fazlı Saraç, Sabri Altın, Faysal Kanber, Murat Cicim ödüllere layık görülürken belediye özel ödülüne Hasan Bahadır “Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği” özel ödülü ise “üç elma” isimli fotoğrafın sahibi Esma Sürmeneli’ ye verildi.
Ödül kazanan fotoğrafları, Refik Kurukız (Şalpazarı Belediye Başkanı) Gönül Aydın (Yazar)Ali Kahveci (Fotoğraf Sanatçısı) Aydın Gelleci (Gazeteci Yazar) Bahaddin Kabahasanoğlu (Tiyatro ve Oyun Yazarı) Varol Uzlu (Fotoğraf Sanatçısı ve Yönetmen) Oya Canbazoğlu (Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı ) seçti.
Jüri Özel ödülü için açıklama yapan Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Oya Canbazoğlu; “fotoğrafları çeken her bir yarışmacımızı tek tek kutluyorum.
 

 

 

 

 

Ağasar yaşamı, insanı, çekilen çileler ve yaşanan mutluluklar renklerin içinden fışkırırcasına bizi çağırıyor. Fotoğrafları seçerken aynı zamanda bir mücadele, bir yakarış, her şeyin ötesinde bir kültürün içinde buluyoruz kendimizi. Bu anlamda, Bu yarışmayı “gelenekselleştiren” Şalpazarı Belediyesi’ ne ve emeği geçen herkese “Dünya Türkleri” derneğimiz adına sonsuz teşekkür ederiz. “ dedi. Yarışmada dereceye giren fotoğrafçılar yakın tarihte yapılacak olan ödül töreniyle ödüllerine kavuşacaklar. Dereceye giren ve jürinin sergilenmeye değer gördüğü eserlerden oluşan Fotoğraflar Şalpazarı Belediyesinde sergilenecek.