Ece Ayhan: Hakkında soruşturma açılan şair

Haber Girişi : 08 Mayıs 2020 18:08
Ece Ayhan: Hakkında soruşturma açılan şair
İkinci Yeni Akımı'nın şairlerinden Ece Ayhan, kaymakamlık ve belediye başkanlığı yaptığı dönemde hakkında açılan soruşturma sonucu görevden uzaklaştırıldı


Ece Ayhan
, babasının mal müdürlüğü göreviyle bulunduğu Datça'da, 1931'de ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. 1959'da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Ece Ayhan, aynı yıl İstanbul maiyet memurluğunda başladığı stajını ve kaymakamlık kursunu tamamladı.


1962'de Deniz Hafize Hanım ile evlenen Ece Ayhan, Gürün'de kaymakamlığa başladı.
1962 -1963 arasında Sivas'ın Gürün ve Çorum'un Alaca ilçelerinde, 1965 -1966 arasında Denizli'nin Çardak ilçesinde, kaymakamlık ve belediye başkanlığı yaptı. Hakkında açılan bir soruşturmadan dolayı, 1966'da kaymakamlık görevine son verildi. Memuriyetin son bulmasıyla büyük maddi krize giren Ece Ayhan, 'Nefes alabildiğim tek şehir' olarak nitelediği İstanbul'a yerleşerek birçok yayın evinde ve deride yöneticilik, editörlük, yazarlık ve redaktörlük yaptı.


Tarihsel sıralama itibariyle İkinci Yeni Akımı'na Sezai KarakoçCemal SüreyaTurgut Uyar ve Edip Cansever'den sonra katılan Ece Ayhan, yazdığı şiirlerle kendine İkinci Yeni Akımı'nın ustaları arasında hatırı sayılır bir yer açtı. Daha ilk kitabıyla birlikte kendine ait bir şiir dili kurdu.
Ece Ayhan, 12 Temmuz 2002'de 71 yaşındayken hayatını kaybetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.