ERDOĞAN'DAN SEÇİM ÖNCESİ 3 YENİ MÜJDE!

SİYASET Haber Girişi : 12 Nisan 2023 12:11
ERDOĞAN'DAN SEÇİM ÖNCESİ 3 YENİ MÜJDE!
Ak Parti seçim beyannamesinde ortaya çıkan 3 yeni müjde gündeme geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti seçim beyannamesi hakkında bilgi verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti seçim beyannamesi hakkında detayları açıkladı. Beyannamede ekonomiye dair 3 yeni müjde gündeme geldi. Hayata geçirilecek 3 uygulama çerçevesinde ev hanımların isteğe bağlı emeklilik primi 7 biri kısmını devlet tarafınca karşılanması, her haliyle en az bir çalışanın bulunması adına işletmeler prim desteği yapılması planlar arasında. Bir de evlenecek çiftler için 150.000 TL faizsiz kredi verilecek.

 

 


YOL HARİTASI AÇIKLANDI

 


Cumhurbaşkanı Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs‘taki Cumhurbaşkanı seçimlerinde Ak Parti’nin yol haritasına dair bilgi verdi. Ankara spor salonunda AK Parti seçim beyannamesi ve milletvekili aday tanıtımı toplantısında milletvekili adaylarının tanıtımı ile seçim beyannamesinin açıklandığı toplantıda ekonomiye dair çok kritik detaylar da netlik kazandı. Buna göre Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi’nin hayata geçirileceği ve aile baskısı vatandaşlık maaşı uygulamasının başlatılacağını dair ifadeler yer aldı.

 

 

EV HANIMLARI İÇİN DESTEK

 


Aile Koruma Kalkanı Programı çerçevesinde, ev hanımlarının emekliliğine destek verilecek. Ayrıca her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması amaçlanırken, yeni evliliklerin teşvik edilmesi planlar arasında. EYT sonrası emeklilik yaşamında bağ kur prim eşitlemesi adına da çalışma başlatılırken, yapılan reformlara bir yenisini daha ekleneceği seçim beyannamesinde yer almış oldu. Beyannamede en dikkat çeken detaylardan biri de ev hanımlarının emekliliğine dair madde oldu. Bu kapsamda, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birinin devlet tarafınca karşılanacağı ortaya çıktı.

 

 

GENÇLERE ÖNCELİK

 


Aile Koruma Kalkanı Programı çerçevesinde her ailede en az bir çalışanın bulunmasının amaçlandığı belirtilen beyannamede, özel sektör işletmelerinin sigorta primlerinin tamamının bedelini bir süre ile devlet tarafından ödeneceği açıklandı. Program uygulanırken gençler için öncelik verilecek. Yeni evlenecek çiftlerin ev eşyaları ile benzeri harcamaları rahatlatması, sıkıntı yaşamaması adına Aile ve Gençlik Bankası üstünden 150.000 tl faizsiz evlilik kredisi gündeme geldi.