Erdoğan: Maddi Kayıplarımızın Tamamını Telafi Edeceğiz

GÜNDEM Haber Girişi : 01 Mart 2023 11:27
Erdoğan: Maddi Kayıplarımızın Tamamını Telafi Edeceğiz
Depremde vefat eden vatandaşların yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin lira vereceklerini aktaran Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan, felaketten etkilenen vatandaşlara 10'ar bin lira ödeme yaptıklarını dile getirdi.

Depremzedeleri en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşturmak için yoğun gayret gösterdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Afşin genelinde 4 bin 516 binadaki 9 bin 295 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Maraş genelinde bu rakam 45 bin 575 binada 119 binden fazla bağımsız bölüme ulaşıyor. Deprem bölgesinin tamamında mart ve nisan aylarında temelini atacağımız konutların ve köy evlerinin sayısı 309 bini buldu. Bunun, 83 bin konutu ile 18 bin 681 köy evini Maraş'ta inşa edeceğiz. Hasar tespit çalışmaları tamamlanınca, bu sayılar kesinleşecek. Yitip giden canlarımızı geri getiremesek de Allah'ın izniyle ilçemizdeki maddi kayıplarımızın tamamını telafi edeceğiz. Sizlerden, devletinize ve hükümetinize güvenmenizi istiyorum. Bize, bir yıl müsaade, inşallah bir yıl içerisinde konutlarımızı tamamlayarak, sizleri konutlara geçireceğiz. Acımız ne kadar büyük olursa olsun, inancımız ve irademiz de o derece kuvvetlidir."