GAÜN AZEZ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

EĞITIM Haber Girişi : 17 Temmuz 2023 14:47
GAÜN AZEZ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ
Türkiye’nin Suriye Güvenli Bölgede eğitim faaliyetlerinin bir parçası olan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Azez İslami İlimler Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

Mezuniyet Tören’in açılış konuşmasını yapan Azez İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ünverdi, bölgede dini yükseköğrenim noktasında Türkiye’deki İlahiyat Fakülteleri ile aynı müfredatı uygulayan GAÜN Azez İslami İlimler Fakültesi uluslararası geçerliliği olan diplomaya sahip olacaklarını söyledi. Prof. Dr. Ünverdi, “Fakültemiz eğitimi, kurumsal yapısı ve üniversite diplomasının tanınırlığı ile bölgede en çok rağbet gören eğitim kurumu durumundadır. Bizler akademik ve idari personelimizle burada eğitim faaliyetini Türkiye standartlarında yürütmeye gayret ediyoruz. Fakültemizde birinci sınıftan son sınıfa kadar toplam 382 öğrenci eğitim görmektedir. Bu yıl 50 öğrencinin diplomasını takdim etmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Uyguladığı müfredat ve paylaştığı akademik birikimle Azez İslami İlimler Fakültesi’nin Türkiye ile Suriyeli arasında bir eğitim ve kültür köprüsü niteliğinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ünverdi konuşmasının devamında şunları aktardı: Sizler aracılığıyla burada böyle bir imkânı sundukları için Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Yükseköğretim Kuruluna ve Gaziantep Üniversitesi üst yönetimine teşekkür ediyorum. Ayrıca buradaki eğitimi destekleyen Maarif Vakfı, Midad Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı başta olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerine şükranlarımı sunuyorum. Tüm bu süreçlerde bizlerden desteğini esirgemeyen rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydın’a ve diğer paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Son olarak bugün mezuniyet töreninin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mezun olan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, onları Türkiye’nin ve üniversitemizin gönüllü elçileri ve kardeşliğimizin meyvesi olarak görüyorum. Mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.”

 

Azez İslami İlimler Fakültesinin ilk mezuniyet töreninde açılış konuşmalarının ardından öğrenciler şiir ve konuşmalarla misafirlere güzel bir mezuniyet programı sundu. Törende dereceye giren öğrencilere ve mezunlara belgeleri takdim edildi. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı ve Midad Vakfı da öğrencilere ödül takdim etti. Tören mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

 

Törene; Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, GAÜN Genel Sekreteri Dr. Musa Budak, Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kilis Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Kilis İl Müftüsü Alettin BozkurtTürkiye Maarif Vakfı Suriye Sorumlusu Çağatay Tiryaki, bazı resmî kurumların Suriye koordinatörleri ve Azez Mahalli Meclis Başkanı Muhammed Hamdan, Midad Vakfı Başkanı Azzam Hanci, diğer sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.