Gaziantep Üniversitesi Teknopark firması Farmagenin ortak çalışmalar yaptığı Atabay Kimya ve Sanayi Ticaret A.Ş ile Novel Farmanın Covid 19 tedavisinde kullanılan Favipiravir etkin maddeli iki milli ve yerli ilacı seri üretime başladı.
Gaziantep Teknopark firması olan Atabay Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi de Covid 19 tedavi protokolünde kullanılan ilaçlardan birinin etken maddesi olan Favipiraviri yerli ve milli olarak sentezleyerek bu etken maddeyle yapılan Favicoir adlı ilacı seri üretime başladı. Firma, ilacın üretime başlamasındaki katkılarından dolayı ulusal gazetelere teşekkür ilanları verdi. İlanda, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür olmak üzere emeği geçenlerin adını tek tek sıralayarak ilgi ve hassasiyetleri için teşekkür etti. Rektör Gür de sosyal medya hesabından Atabay Firması ve ilacın üretime başlamasındaki katkılarından dolayı GAÜN Teknopark çalışanlarına minnet duygularını ifade etti.
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, biyoeşdeğerlik Ar-Ge çalışmaları GAÜN Teknopark firması Farmagen İKU Merkezinde tamamlanan ve üretimi Novelfarma tarafından gerçekleştirilen COVID-19 tedavisinde yerli ve milli diğer bir ilacın ruhsatının Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından düzenlendiğini ve seri üretime geçtiğini belirterek, Firma ilaçtan 5 bin kutu da Sağlık Bakanlığına hibe olarak verdi. Üniversitemizin katkılarıyla ülkemiz Covid 19 ile mücadelede daha da güçlü dedi. Müjdeyi sosyal medya hesabı twitterden duyuran Farmagen CEOsu ise, Hepimiz iyi bir takım oyuncusuyuz ve zincirin en zayıf halkası kadar güçlüyüz ve şanslıyız ki aramızda zayıf halka yok. Gaziantep Teknopark klinik araştırmalar için bize en iyi ortam şeklinde bildirimde bulundu.
3 İLACIMIZ DAHA YOLDA
Gaziantep Teknopark Firması Farmagen İKU Merkezinde biyoeşdeğerlik çalışması yapılan 5 ilaçtan ikisinin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak seri üretime başladığını, kalan üçünün de yakın bir zamanda gerekli üretim prosedürünü tamamlayarak Türkiyenin Covid 19 mücadelesinde yerini alacağını belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür açıklamasını şöyle tamamladı: Bu iki müjdemize ek olarak inşallah yakın bir gelecekte yeni üretim müjdeleri de vermeye devam edeceğiz. Farma (İlaç) endüstrisinde başarı ekosistem işidir. Güçlü bir altyapı, deneyimli akademisyenler, özel sektörü bünyesine katabilecek işbirlikleri ve bunları koordine edecek vizyon gereklidir. Üniversitemiz işte bu koordinasyonu en iyi şekilde sağladığı için üretiyor. Bizi izlemeye devam edin.