Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Teknopark iş birliğinde Gaziantep Yazılım ve Bilişim Kümesi kuruldu. Gaziantep Teknopark tan 19 girişimci HİSER Projesi kapsamında ihracatı geliştirme programından Ticaret Bakanlığınca desteklenmeye hak kazandı.
GSO VE GAZİANTEP TEKNOPARK İŞ BİRLİĞİYLE HİSER PROJESİ HAYATA GEÇTİ
Ticaret Bakanlığının 2015/8 sayılı Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Kararı kapsamında Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Teknopark işbirliğinde, yazılım sektöründe belirlenen firmaların meydana getirdiği kümenin ihtiyaç analizini oluşturmak için ilgili danışmanlık kurum ve kuruluşlarından hizmet alımı yapmanın yanı sıra firmaların rekabet gücünü etkileyen eksiklikler belirlenecek ve bu eksikliklerin giderilmesi için faaliyetler yapılacak.
19 TEKNOPARK FİRMASI PROJE KAPSAMINDA DESTEKLENECEK
Projeye, Gaziantepte yazılım sektöründe faaliyet gösteren 19 firma katılacak. Gaziantep Yazılım ve Bilişim Kümesi HİSER projesi ile birlikte Gaziantepin ve ülkemizin yazılım ihracatı ile Gaziantepteki ve dolayısıyla Türkiyedeki yazılım firmalarının rekabetçilik seviyelerini artırmak ve Gaziantepi, dolayısıyla Türkiyeyi yazılım sektöründeki gerçek potansiyeline ulaştırmak hedefleniyor. Aynı zamanda, projenin katma değeri yüksek ürünlerin ihracatına yönelik bir proje olması nedeniyle Türkiyenin, 2023 yılındaki büyüme hedeflerine önemli katkılarda bulunacak. Projenin bitimini takiben ihracat yapmayan firmaların ihracat yapmasını sağlamak, ihracat yapan firmaların ise ihracat değerini üç yıl içinde en az yüzde 10 oranında artırmak, dış ticaret departmanlarının kurulmasına yardımcı olmak, yeni pazarlar keşfedilmesini sağlamak ve pazar çeşitliliklerine katkıda bulunmak hedefleniyor.
PROF. DR. ÖZAYDIN: YAZILIMDA ULUSLARARASI REKABETİ GELİŞTİRMEK İÇİN KÜMELENME ŞART
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın konuyu değerlendirerek şunları söyledi; Çin, ABD, Japonya, Almanya, Hollanda, Güney Kore, Hong Kong, Singapur, İrlanda ihracatının önemli bir kısmını yazılım sektöründen gerçekleştiren ülkeler. Türkiyede ise bilgi teknolojileri pazarı donanım ağırlıklı bir yapıdadır. İçinde bulunduğumuz Sanayi 4.0 geçiş sürecinde üretiminin dijital dönüşümü yazılımlarla sağlanıyor ve dijitalleşen dünyada ülkemizi ileriye taşımak adına yazılım sektörünün daha fazla gelişmesi gerekiyor. Bu nedenle Gaziantep Teknoparkın yazılım sektöründe uluslararası rekabetini geliştirerek pazar payını artırması için kümelenme stratejilerini kullanması çok önemli. Desteklerinden dolayı T.C. Ticaret Bakanlığımıza ve işbirliklerinden dolayı Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdiye ve tüm ekibine teşekkür ederim."