Yeni girişimciler ve genç tasarımcılar keşfetmek üzere yapılan çalışma kapsamında 21 tasarımcı bir araya geldi. Yerel toplum, gençler, mülteciler ve göçmenlerden oluşan tasarımcılar, belirlenmiş özel konsepte uygun ve yenilikçi tasarımlarını jüri üyelerinin değerlendirmesine sundu. GAÜN-IOM FABLAB altyapısını kullanan tasarımcılar, tasarımlarına ait prototipleri yüksek teknoloji kullanarak model üretim şansı buldu.
Yarışmada jüri üyesi olarak yer alan GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nur İncetahtacı, gençlerin tasarım konusunda gelişmelerinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “FABLAB, yerel halkın, göçmen ve sığınmacıların özellikle de genç girişimcilerin bir araya gelerek ve güçlerini birleştirerek çok katmanlı ve nitelikli tasarımlar yapma şansları bulabildiği verimli bir merkez, biz gençlerdeki bu yaratıcı gücün farkındayız. Gençlere hayalleri için imkân ve altyapı sağlamaya çalışıyoruz. Bu tasarım yarışmasının FABLAB’da yapılması bu sebeple önemli. Dünyada da IOM tarafından örnek gösterilen GAÜN-IOM FABLAB, tasarım, teknoloji, girişimcilik ve sosyal network kurma konusunda tüm gençlere ücretsiz olarak hizmet vermeye devam etmekte. Özellikle son yıllarda GAÜN TEKNOFEST gruplarının göstermiş oldukları başarılarda GAÜN-IOM FABLAB’ın tasarım, üretim, protipleme ve malzeme gibi alanlarda gruplara vermiş olduğu destek kritik önem taşımıştır. Bu sebeple son dönem pek çok yarışmalardaki gruplar FABLAB altyapısını ve alanını kullanmıştır.”
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile IOM (International Organization for Migration) tarafından kurulan FABLAB Merkezi’nde ‘Genç Tasarımcılar‘ yarışması gerçekleştirildi.