GAÜN’ÜN SÜRDÜRÜLEBİLİR AFET LOJİSTİĞİ EĞİTİMİNE AB’DEN DESTEK

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Temmuz 2023 11:41
GAÜN’ÜN SÜRDÜRÜLEBİLİR AFET LOJİSTİĞİ EĞİTİMİNE AB’DEN DESTEK
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (European Education and Culture Executive Agency) tarafından yürütülen ERASMUS+ Yükseköğretim Alanı Merkezi Projeleri kapsamında bir proje başarısına daha imza attı.

 

Yürütücülüğünü GAÜN Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Eren Özceylan’ın yaptığı, Doç. Dr. Süleyman Mete ve Dr. Öğr. Üyesi Nur İncetahtacı Günal’ın yer aldığı “Sustainable, Digital, and Smart Humanitarian Logistics in Disaster Relief Operations – Afet Yardım Operasyonlarında Sürdürülebilir, Dijital ve Akıllı İnsani Yardım Lojistiği” başlıklı proje Erasmus Mundus Design Measures çağrısı kapsamında 55 bin Avro bütçe ile desteklendi. 15 ay sürmesi beklenen proje ile afet yönetimi üzerine uluslararası ve inter-disipliner özelliği olan bir yüksek lisans programı tasarlanması planlanmaktadır.

 

Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öncülüğünde oluşturulan proje ekibi Karlsruhe Institute of Technology, Università della Svizzera italiana, The International University of Logistics and Transport, Qatar University, Lojistik Derneği ve Bonyan Organization kurumlarından oluşmakta ve her bir kurum afet lojistiği alanında kıymetli çalışmalar yürütmektedir.

 

Tasarlanacak yüksek lisans programı 4 yarıyıl 120 AKTS olarak planlanmış ve öğrencilerin her yarıyıl seçecekleri partner bir ülkede uygulamalı eğitim görmesi kurgulanmıştır. Müfredatın afet lojistiği özelinde çevreci, sosyal ve dijital beceriler geliştirecek şekilde oluşturulması da projenin artı yönlerini oluşturmaktadır.