Gaziantep’in yeşil hidrojenli otobüslerine Almanya desteği

TÜRKİYE Haber Girişi : 24 Ağustos 2024 11:04
Gaziantep’in yeşil hidrojenli otobüslerine Almanya desteği
Almanya’nın Duisburg şehri Yatırım Ajansı CEO’su Prof. Dr. Rasmus Beck, Duisburg ve Gaziantep’in kardeş şehirler olduğunu hatırlatarak, karşılıklı heyet ziyaretleri ile hidrojenli otobüs projenize desteği başlatacaklarını kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, kamu taşımacılığında yeşil hidrojenli otobüslerin kullanımı çalışması somut adımlarla gelişiyor.Almanya’nın Duisburg Yatırım ve Dış Ticaret Destek Ajansı (DBI-Duisburg Business&Innovation) CEO’su Prof. Dr. Rasmus Beck, Duisburg ve Gaziantep’in kardeş şehirler olduğunu hatırlatarak önemli saptamalarda bulundu.

 

 

“Çelik üretimi artık yeşil hidrojensiz mümkün değil” diyen Prof. Dr. Rasmus Beck,  “Almanya, özellikle sanayileşmede yeşil hidrojene yatırım yapıyor. Şu anda sadece hidrojen çalışan 55 şirket var. Federal hükümet ile sübvansiyonlar için görüştük, Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Robert Habeck’i misafir ettik, talep ve önerilerimizi aktardık. Dönüşüm başladı. Mevzuat hızla oluşturulmalı. Duisburg, bu yıl sonuna dek 89 adet hidrojenli büyük araç (otobüs, çöp kamyonu, atık toplayıcı, geri dönüşüm için hizmet veren araçlar) alımı yapacak.

 

Gaziantep Duisburg’un kardeş şehri. Karşılıklı heyet ziyaretleri ile hidrojenli otobüs projenize desteği başlatacağız” diye konuştu.“İŞ BİRLİĞİNİN HEDEFİ KAMU FAYDASI”Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Günay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve (İTÜ) İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği içeren projeye, Duisburg Yatırım ve Dış Ticaret Ajansı (DBI) katılımı ile hedef faydanın çok daha çabuk gerçekleşeceğini söyledi. Günay, “Bizler H2DER olarak değerli üyelerimiz ile birlikte ülkemize fayda üretecek gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz.

 

Bir değerli çalışmamız da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile başladı. Yeşil Hidrojen Özel Endüstri Bölgeleri ilan edilmesi için girişimimizi başlattık. Önce, iki bölge oluşabilir: Biri, rüzgar zenginliği ile Ege bölgesinde, diğeri güneş avantajları ile güneydoğu ya da doğu Anadolu’da. Temiz elektrik, su kaynaklarına yakın yerlerde yeşil hidrojen üretimine yönlendirilecek. Üçlü protokolümüze, dördüncü paydaşı yani Duisburg Yatırım Ajansı’nı katmak da çok değerli. Kamu faydası için, üniversite, STK ve belediyelerin iş birliği kaçınılmaz. Prof. Beck ve tüm heyete, önce ziyaretleri ardından da sunulan iş birliği olanağı için teşekkür ederiz” dedi. Kaynak: Duisburg ve Gaziantep yeşil hidrojenli otobüslerde iş birliği yapacak 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.