GAZİANTEP'TE YÜKSEK KİRAYA PANKARTLI TEPKİ

GÜNDEM Haber Girişi : 25 Ağustos 2024 13:25
GAZİANTEP'TE YÜKSEK KİRAYA PANKARTLI TEPKİ
Gaziantep'te kiracı, ev sahibinin senetli kumpasına pankartlı tepki gösterdi

Gaziantep'te yaşayan 2 kiracı, 8 bin TL olan kiralarının ev sahibi tarafından 20 bin TL'ye yükseltilmesini kabul etmedikleri için ev sahibinin 4 bin TL'lik senedi 400 bin TL yaparak kendilerini mahkemeye verdiğini iddia etti. Evlerinin balkonuna pankart asarak duruma tepki gösteren kiracılar, yardım istedi.

 

 

Gaziantep'te yan yana bulunan 2 binada aynı şahsa ait dairelerde kirada oturan Yunus Mehmet Çelik ve öğretmen Alper Öztürk, yüzde 65'in üzerindeki kira zammını kabul etmeyince ev sahibinin düzenlediği sahte senet ile karşı karşıya kaldı.

 

EV SAHİBİ İLE KİRACI ARASINDA KİRA KRİZİ: 13 BİN TL'Yİ REDDEDİP 20 BİN TL İSTEDİ

 

Kentte öğretmenlik yapan Alper Öztürk, son dönemde 8 bin TL olan kirasının geçtiğimiz aylarda belirlenen yüzde 65 üzerinden belirlenerek 13 bin TL olmasını istedi.

 

Ev sahibi ise karşı çıkarak kirayı 20 bin TL'ye yükseltmek istedi. Ev sahibi, Öztürk'ten kirayı kabul etmemesi halinde evi boşaltmasını istedi.

 

KİRACIDAN, EV SAHİBİNİN SENETLİ KUMPASINA PANKARTLI TEPKİ

 

Kiracının evi boşaltamayacağını ev sahibine bildirmesi üzerine ev sahibi, kiracılarını evden çıkarmak için binlerce liralık sahte senet düzenleyerek yargı yoluna başvurdu.

 

Bu durumla karşı karşıya kalan kiracılar ise durumu yargıya taşıyarak mağduriyetlerinin giderilmesini ve ev sahibinin sahte evrak düzenlemekten dolayı gereken cezayı almasını istedi.

 

Çıkar yol bulamayan kiracı Alper Öztürk ise balkonuna astığı pankartla yaşananlara tepki gösterdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.