Gaziantep Üniversitesi’nden Yine Bir İlk

EĞITIMHaber Girişi : 01 Haziran 2020 17:01
Gaziantep Üniversitesi’nden Yine Bir İlk
Gaziantep Üniversitesi, COVID-19 kapsamında sağlık alanına yaptığı önemli katkıların ardından, bu defa da Türkiye’nin ilk doçentlik e-Sözlü Sınavı’nı yaptı.

Gaziantep Üniversitesi pandemi sürecinin başlangıcında, altyapısı yeterli olan üniversitelerin çevrimiçi ve/veya çevrimdışı uygulamalarla uzaktan öğretime geçme kararının alındığı tarihin hemen ardındaki ilk Pazartesi günü çevrimiçi (canlı) olarak derslere başlamıştı. Bu kapsamda GAÜN’de uygulama ve saha araştırması gerektiren dersler haricindeki bütün derslerin çevrimiçi olarak canlı dersler ve destekleyici çevrimdışı kaynaklarla sağlanmasına 23 Mart 2020 tarihinde başlandı. Ardından, tamamen dijital platformlarla gerçekleştirilen eğitim - öğretim süreci ise kesintisiz olarak halen devam ediyor. Üniversite çevrimiçi derslerin yürütülmesinde Türkiye’de birçok üniversitenin tercih ettiği bireysel iletişim ve telekonferans yöntemlerinin aksine, doğrudan çevrimiçi dersler için tasarlanmış Adobe Connect ve BigBlueButton platformlarının her ikisi birbirine alternatif olarak aynı anda öğretim elemanları ve öğrencilerinin tercihine sunuldu.

DİJİTAL BAŞARI SAĞLADIK

Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’de aynı anda iki çevrimiçi ders platformunu başarıyla kullanan nadir üniversitelerden birisi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ali Gür, üniversite olarak salgının Türkiye’de görülmesinin hemen ardından 17 Mart 2020’de başlatılan toplantıların, dijitalleşmesi sürecini fakülte-enstitü-yüksekokul-bölüm başkanlıkları düzeyinde birim toplantılarına kadar inerek gerçekleştirildiğini vurguladı. Lisansüstü düzeyde ise tez savunma, tez izleme ve yeterlik sınavlarını da çevrim içi gerçekleştirerek eğitim öğretim faaliyetlerinin her aşamasında başarılı adımlar atıldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün üniversitenin bütün süreçlerine genelleştirilen dijital toplantılara doçentlik e-sözlü sınavı yapılarak bir yenisi daha eklendi. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nın (ÜAK) 15 Mayıs 2020 tarihinde doçentlik sözlü sınavlarının e-sözlü sınav şeklinde üniversitelerin yetkili kurullarınca karara bağlanarak yapılabileceğine ilişkin kararının üzerinden 15 gün geçmişken gerçekleştirilmesi Gaziantep Üniversitesi’nin kalite ve gücünü bir kez daha göstermiştir.”

YILLARDIR HAZIRDIK

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, yıllar öncesinden uzaktan eğitimin fikri hazırlıklarını yaptıklarını ve attıkları adımlarla sürece hazırlıksız yakalanmadıklarını belirttiği açıklamasının son bölümünde de şunları söyledi: “Akademik hayatın önemli bir dönüm noktası olan doçentlik sözlü sınavını da Gaziantep Üniversitesi’nin birçok ilkle birlikte Türkiye’de ilk defa gerçekleştirerek, bir üniversitenin ihtiyaç duyabileceği bütün toplantıları dijital ortamda yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.  Talep edilmesi durumunda bütün üniversitelere, doçentlik sözlü sınavlarını çevrimiçi gerçekleştirme konusunda tam destek verebileceğiz.”

 

 

GURUR VERİCİ

GAÜN Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi İlkay Doğan’ın doçentlik e-sözlü sınavının başarılı bir şekilde tamamlandığını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Can Demirel, e-sözlü sınavının sorunsuz olarak tamamlanmasındaki katkılarından dolayı Uzaktan Eğitim Merkezi çalışanlarına teşekkür etti. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi doçentlik kadrosuna başvuran Doç. Dr. İlkay Doğan ise, Türkiye’de ilk doçentlik e-sözlü sınavına giren kişi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Pandemi sürecinde, doçentlik sözlü sınavı gibi yoğun stres olabilecek bir sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı mutluyum. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali Gür başta olmak üzere süreçte emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu duyguları benimle aynı yoğunlukta yaşayan eşim ve doğacak çocuğumuza da hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAUZEM) Müdürü Doç. Dr. Metin Özkan da, adı sınav olsa da farklı üniversitelerden bilim insanlarının bir araya gelebildiği platformun, bilginin paylaşımı ve çoğaltılması açısından aday ve jüri üyelerini mutlu ettiğini görmenin kıvancını yaşadıklarını belirtti. Doç. Dr. Özkan, üniversite üst yönetimi ile GAUZEM çalışanların yoğun çabası ve kenetlenmiş bir üniversite olmanın gücüyle dijitalleşme sürecini başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.