Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Başaran yürütücülüğünde gerçekleştirilecek STE²AM eğitiminde, girişimcilik standartlarının belirlenmesi hedefleniyor.
Projenin ilk ulusötesi toplantısı, İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Litvanya ve Türkiye'den akademisyenlerin katılımıyla Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıda, proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitimler ve girişimcilik standartlarının belirlenmesi hedefleri üzerinde fikir alışverişinde bulunarak projenin planlaması yapıldı. 250 Bin Euro bütçe desteğiyle Avrupa Birliği tarafından desteklenen projenin, girişimcilik eğitimi alanında önemli bir çalışma olması bekleniyor. Projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla, katılımcı ülkelerde girişimcilik standartlarına yönelik daha kaliteli bir eğitim imkânı sağlanması hedefleniyor.
Proje, standartlar belirlenmiş ve öğretmenler için uygulanabilir girişimci odaklı STE²AM eğitimi için bir model geliştirmeyi amaçlıyor. Geliştirilecek bu model öğretmen yetiştirmede girişimcilik odaklı STE²AM eğitimi için yol gösterici olacak. Literatürde bir boşluk olarak tespit edilen öğretmen ve öğrencilerin girişimcilik becerilerini destekleyecek pratik STE²AM etkinlikleri oluşturmaya yönelik standartlar için bir rehber oluşturulacak.
Projenin hedeflerine ulaşmasına yönelik etkinlikler olarak çeviri proje toplantıları (öğretmen eğitimi ve sınıflarda STE²AM uygulamaları), STE²AM standartlarının belirlenmesine yönelik toplantı ve yeşil Avrupa uluslararası konferansı gerçekleştirilecek. Bu projeden elde edilen veriler ışığında STE²AM için standart bir yapı oluşturulacak. Bu standart yapı, yapılacak STE²AM çalışmalarının nasıl olması gerektiğine dair araştırmalara temel oluşturacak, bugüne kadar yapılmış olan STE²AM eğitiminin uygunluğunun değerlendirilmesine de olanak sağlayacak.
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Başaran’ın yürütücülüğü ve koordinesinde olan projeye İspanya’dan Doç. Dr. Ángeles Bueno Villaverde ve ekibi, İtalya’dan Doç.Dr. Assante Dario ve ekibi, Yunanistan’dan Prof. Dr. Euripides Hatzikraniotis ve ekibi, Portekiz’den Dr. Jardim Nilza ve ekibi, Litvanya’dan Smalinskė Ernesta ve ekibi ile Türkiye’den Dr. Öğr. Üyesi Gürsu Aşık ve ekibindeki saygın akademisyenler katkı sağlayacak.