Gaziantepspor tesisleri hangi inşaat firmasına satıldı?

SPOR Haber Girişi : 23 Ağustos 2023 22:29
Gaziantepspor tesisleri hangi inşaat firmasına satıldı?
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantepspor tesislerini ihaleyle sattı. Tesisleri hangi firmalar satın aldı?

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantepspor tesislerini ihaleyle sattı. Alan Şirketlerden Öykü Enerji ve Sevinç İnşaatın vergi dairelerine ne kadar vergi ödediği merak konusu oldu.

 

Gaziantepspor tesislerinin olduğu arazi 2001'de Hazine tarafından spor alanı olarak kullanılması koşuluyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Kulüp 2020'de mali kriz nedeniyle kapanınca belediye, protokole aykırı olarak 58 bin 340 metrekarelik tesisleri konut ve ticaret alanına çevirdi.

 

Açılan ilk iptal davasında mahkeme, bilirkişi raporlarına dayanarak tesislerin spor alanı olarak kalmasına karar verdi ve imar planını iptal etti. Belediye yeniden imar değişikliği yapınca ikinci kez iptal davası açıldı.

 

 

GAZİANTEP'TE İHALEYİ ALAN ÖYKÜ ENERJİ  VE SEVİNÇ İNŞAAT NASIL İHALEYİ ALDI?

 

Öykü Enerji ile Sevinç İnşaat ne kadar Gaziantep vergi dairesine ne kadar vergi ödediler?

 

" Bugün ise yeniden ihale yapıldı. Bu kez açık artırma usulü ile yapılan ihalede bin 462 metrekarelik parseli 101 milyon TL bedelle Öykü Enerji Şirketi satın aldı. 6 bin 108 metrekarelik parseli ise 112 milyon TL bedelle Yusuf Sevinç İnşaat Şirketi satın aldı. Satışı yapılan her iki parselin tamamı yeniden imar planında konut alanı olarak geçiyor.