Koronavirüsle ilgili pek çok yazı yazdım. Yazdığım yazılar okuduğum ve duyduğumdan ibaretti. İnsanları uyarmak, bu hastalığa dikkat çekmek içindi.
Oysa bu yazı Covid-19 toplumumuza hala pek çok kişinin koronavirüsle ilgili haberleri bir reklam, bir film, bir magazin haberi gibi izlediklerini ve hayatımıza etkilerini hafife aldıklarını görüyoruz.
Alışkanlıklarımızdan vaz geçmediğimiz müddetçe hem kendi hayatımızı, hem de çevremizdekileri tehdit etmeye, riske atmaya devam edeceğimiz kesin. bu yazı belki birilerinin
dikkatini çeker, daha hassas davranmalarına neden olabilir.
Lütfen bu hastalığı hafife almayın. Bir başkasının hastalığına neden olup onların da acılar yaşamasına, hayatını kaybetmesine neden olmayın.
Virüse yakalanmayalar onun insan vücudunda neleri harap ettiğinin farkında bile değiller. Bu acıyı ancak yaşayanlar bilir. Bu ıstırap tarif edilemez, yaşayanların belleğine bir felaket derecesinde iz bırakır.
Virüs karşısında toplum olarak güvende olmadığımız müddetçe, bireysel olarak hiç kimse güvende değildir.
Bu virüs bana bir şey yapmaz demeyin, inanın ananınızı ağlatır, canınızı, cananız da alır da ağzınız açık kalır.
Bu Hafta yasaklar kalktı peki sonuç vaka sayıları yükseldi 9 ilimiz de kırmızı ya döndü böyle giderse tekrar yasaklar gelecek olan yine bizlere olacak lütfen maske mesafe hijyen kurallarına uyalım yasak lar da olduğu gibi yapalım
Türkiye'de mutasyona uğramış koronavirüs vakalarının sıkı takip ile yakalandığını vurgulayan Sayın bakanımız Fahrettin Koca, şu bilgileri verdi:
"Alınan tüm tedbirlere rağmen maalesef gün geçtikçe mutant virüsler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artmaktadır. Mutant virüsle enfekte olduğu tespit edilen kişileri daha sıkı izolasyon kurallarına tabi tutuyoruz. Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41 bin 488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı, bir ilimizde 2 B.1.427 (California-NewYork) mutantı ve bir adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir. Bu hızlı bulaşan varyantlara karşı halen tedbirden ve aşıdan başka silahımız yok. Bu silahlarımızın yetersiz olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Ancak her ikisinin de zorlukları var. Aşı için küresel bir tedarik güçlüğü, tedbir için de bir yılın verdiği yorgunluk var. Hep birlikte el ele bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum."Gaziantep üstümüze düşeni yapalım ve bu illeti hep birlikte yenelim haftaya Görüşmek üzere Sağlık la kalın.