HERKES KENDİ PİSLİĞİNDE BOĞULACAKTIR

MEDYA Haber Girişi : 07 Ağustos 2024 12:38
HERKES KENDİ PİSLİĞİNDE BOĞULACAKTIR
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akmaz, son zamanlar da sosyal medyada çıkan asılsız ve itibar zedeleyici haberlerin arkasında malum sendikanın Başkan ve yöneticilerinin olduğunu ifade etti.

"Biz kimin piyon, kimin başrol oynadığının farkındayız. Geçmişe dönük defterler açılırsa bu şahısların hangi deliğe kaçacağını da çok iyi biliyoruz. Gerek şahsımıza gerekse de sendikamıza yapılan bu alçakça ve çirkin iftiraları sahibine iade ediyoruz’’ diyerek çok sert tepki gösterdi. 

 

Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Akmaz, Malum-Sen başkanı ve yönetiminin perde arkasından ve bel altından vurarak, her türlü karalama kampanyasını son zamanlar da çok fazla yaptıklarını da vurgularken, bunun hesabının her platformda fazlası ile sorulacağını ifade etti. Akmaz, Her şartta ve zorlukta devletinin yanında olan Türkiye Kamu-Sen’in her ferdinin vatanına ölümüne bağlı olduğunu da açıklayarak, ‘’Biz gerek şahısların gerekse de kurumların değerlerine son derce saygı gösteriyoruz. Ne yazık ki malum sendikanınkendini bilmezyöneticileri yaptıkları usulsüzlükleri ve kirli işleri bize mâl etmeye çalışıyorlar. ‘Deveye boynun eğri, demişler; nerem doğru ki, demiş’ atasözünde olduğu gibi baştan sona yalanlar silsilesi olan malum-sen’in şube başkanına cevap vermeye bile değmez ama ne yazık ki etik sendikacılıktan yoksun bu kişinin açıklamasını görüp paylaşan, bilgi sahibi olmadan böyle birisinin yazdıklarına inananlar için aşağıdaki açıklama gerek görülmüştür.’’

 

BİZİM YAPTIKLARIMIZ VE YAPACAKLARIMIZ DAİMA ŞEFFATIR…

 

Akmaz, hiç bir zaman kaçak dövüşmediklerini ve yapılan her işte şeffaf olduklarını da vurgulayarak şöyle devam etti:

 

‘’1.Öncelikle belirtmek gerekir ki, adı geçen hastane de toplam 4 süpervizör görev yapmaktadır. Bu süpervizörlerin 2’si Türk Sağlık-Sen, 2’si de Sağlık-Sen üyesidir. Hastane tasarruf tedbirleri kapsamında supervizörlerintamamının görevine son vermiş ve bu görevler sonlandırılaraksupervizör nöbetlerini servis sorumluları tutmaya başlamıştır. Ortada başka bir durum yoktur. Usulsüz nöbet ücreti yaygarasıyla alakalıda Yönetim Kurulu üyemiz nöbet usulü çalıştığı için sendikal iznini hiç kimsenin hakkına girmeden ve devletin bir kuruşunu haksız yere almadan kullanmaktadır. Bu uygulama tüm Türkiye’de olduğu gibiŞehitkamil Devlet Hastanesinde de sendikal izinler çalışılmış gün kapsamında değerlendirilmiş ve fazla çalışma karşılığına denk gelen süreler kadar nöbet ücreti alınmıştır. 
Kaldı ki Türk Sağlık-Sen’li Yönetim Kurulu Üyelerinin idareci olarak görev yaptığı her kurum ve birimde devletin malı beytülmal olarak görülmüştür. Bura da usulsüzlük arayanların öncelikle kendilerinin aynaya bakmalarını tavsiye ediyoruz. Bilinmelidir ki; ortada ne bir rücu işlemi ne de bu konuda açılan bir dava vardır. Sadece alçakça atılan iftiralar vardır.’’

 

‘’BİZ ADALETE GÜVENİYORUZ’’

 

Türk-Sağlık sen olarak her daim Türk yargısına güvendiklerini ve bunu da mevzuatlara uygun olarak yaptıklarını da anımsatan Akmaz, ’’ Yetki döneminde 26 üyemiz mevzuata uygun olarak dilekçe ile istifalarını çekmişlerse de idare tarafından malum-sen’in yetkili olması için bizim üyeliklerimiz mevzuata aykırı olarak  açıkça çiğnenerek geçersiz sayılmıştır. Konu ile ilgili de sendikamız gerek Cumhuriyet Başsavcılığına gerekse Sağlık Bakanlığına müracaatta bulunmuştur. Bu süreç nedeniyle burada görevli Türk Sağlık-Sen’lileremobbinguygulanmaktadır. Malum-Sen şube başkanının hastane yönetimine takla atma çabalarını bu kapsamda değerlendirmek daha doğru olacaktır’’ diye konuştu.

 

‘’KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ’’

 

Sözlerini bir ata sözü ile tamamlamak istediğini de vurgulayan Akmaz, şöyle devam etti:
Üzerine basarak tekrar yineliyorum malum sendikanın yöneticileri kendi yaptıkları usulsüzlükleri, kirli işleri bize maal etmeye çalıştıkları açıkça ortadadır.FETÖ taktiği olan itibar suikastı yapmakta pek maharetli olan bu malum zat hakkında da hukuki süreç başlatılacaktır. Kendisi mahkeme kapılarına, adliye koridorlarına alışıktır. Buda herhalde bağışıklık yapmıştır.15 Temmuz hain darbe girişiminden itibaren, biz bu vatan için sokaklar da canımızı feda ederken, kimlerin emniyetler de ve adliyeler köşelerin de olduğunu da çok iyi biliyoruz. Açıklamamın başında da belirttiğim gibi bel altından hiçbir zaman vurmadık. Malum sendikanın başkanının 15 Temmuz dan hemen sonra nerede olduğunu ve neler yaptıkları da tüm Gaziantep kamuoyu tarafından da net bir şekilde bilinmektedir. Soyadıyla müstesna olan bu şahıs kişi kendinden bilir işi ata sözü ile herkesi kendisi gibi görmektedir. Ama atmış oldukları buiftiralar da ve yalan çamurlarında, kendileri boğulacaktır’’ diyerek takdirin kamuoyunda olduğunu belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.