İç savaşın sürdüğü Sudan'da hastaneler hizmet veremiyor

DÜNYA Haber Girişi : 24 Temmuz 2023 11:31
İç savaşın sürdüğü Sudan'da hastaneler hizmet veremiyor
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında devam eden çatışmalar nedeniyle ülkedeki hastanelerin yüzde 70'i hizmet dışı kaldı.

 

Sudan Doktorlar Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkent Hartum ve diğer çatışma bölgelerindeki 89 hastaneden 62'sinin hasta kabul edemediği, 27 hastanenin ise faaliyetlerini normal ya da kısmen sürdürdüğü belirtildi.

 

Açıklamada, faal durumdaki hastanelerin de sağlık personeli, tıbbi malzeme yetersizliği, su ve elektrik kesintileri nedeniyle kapanma tehdidi altında olduğu aktarıldı.

 

Son zamanlarda hastaneler ve sağlık personellerine yönelik birtakım saldırıların düzenlendiğinin de ifade edildiği açıklamada, "Çatışmaların başından bu yana bombalanan hastane sayısı 19'a yükseldi, 22 hastane ise zorla boşaltıldı. Batı Darfur eyaletindeki Cuneyne kentindeki tüm sağlık tesisleri hala hizmet dışı." denildi.

 

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda yaşanan anlaşmazlık çatışmaya dönüşmüştü.

 

Çatışmalarda şu ana kadar 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı, ülke içinde ve dışında 3 milyondan fazla kişi yerinden edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.