KAHVE TRİYAKİLERİNİ ÜZECEK HABER! FİYATLAR CEP YAKIYOR....

TÜRKİYE Haber Girişi : 27 Nisan 2023 14:33
KAHVE TRİYAKİLERİNİ ÜZECEK HABER!  FİYATLAR CEP YAKIYOR....
Kahve tiryakileri için üzücü haber geldi! Kahvenin kilosu 270 TL’ye kadar çıktı. Zamlanan birçok ürüne bir yenisi daha eklendi, kahve seveler için üzücü haber!

Keyfi de tadı da başka. Kahve sohbetlerinin vazgeçilmezleri arasında. Fakat geçen seneden bu zamana kadar 100 kilosu 270 TL’ye kadar artış gösterdi. Türk kahvesine gelen zam sonrasında kahve sever vatandaşlar endişelendi. Filtre kahve ücretleri ise 400 TL’ye kadar çıktı. Vatandaşlar, her geldiklerinde farklı fiyatla karşılaştıklarından dolayı duruma tepki gösterdiler. İşte konuya dair detaylar!

 

 


2 AY İÇİNDE YÜZDE 13 ZAM

 


Son zamanlarda Türk kahvesinin tadından çok fiyatı gündemde. Fiyatlar bir sene içerisinde ikiye katlanırken son 2 ay içerisinde gelen zam oranı da yüzde 13 olarak kayda geçti. Mart ayında kilogramı 240 TL olurken Nisan ayı içerisinde 270 TL’den satılmaya başlandı. 1 Kilogram fitre kahvesinin kilosu da mart ayı içinde 250 ile 300 TL arasında değişim gösterirken, bu ay 350 ile 400 TL’den satışa çıkıyor. Orada da geçen sene oranlar ortalama yüzde 100’lük artış olduğu açıklandı.

 

 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

 


Marketlerde durum çok farklı değil bir. Bir paket kahvenin etiket fiyatı hemen hemen 30 liraya yaklaşır bir durumda lokma vatandaşlar ise ticareti oldukları kahveyi kiloyla değil gram ile satın almaya başladılar. Kimileri ise kahve tüketimini mecburen azalttığını açıkladı. Yapılan zam sonrasında vatandaşlar kendince tedbir almaya başladı. Bir televizyon kanalına konuşan vatandaşlar; ‘Altın alıyormuşsun gibi kahve alıyor artık herkes. Artık kimse kafeleri de kolay kolay gitmiyor. 50 TL’den aşağıya bir kahve bulunmuyor. Bunu alıyorum fakat yanına başka bir şey alamıyorum’ açıklamaları yaptılar.

 

 

‘HER GELDİĞİMİZDE FARKLI ÜCRET’

 


‘Kahveler ithal olarak geliyor. O da dolar bazlı olduğu için fiyatlar da artış yaşanıyor’ ifadelerini kullanan bir başka vatandaş da her geldiğimde farklı fiyatla karşılaştığını, her geldiğimde farklı fiyat üzerinden kahve satın aldığını’ ifade etti. Artan kahve fiyatları birçok vatandaşın tepkisine yol açtı.