AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni yerinde inceledi.
Milletvekili Koçer, “Gaziantep tarihinin en önemli kültür ve sanat yatırımı gerçekleşiyor. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Onun görev yaptığı bu süre içerisinde Gaziantep’e kazandırdığı bu dev eser, bu önemli bir eser her zaman Gazianteplilerin takdirini kazanacak. Türkiye’de belki de örnek olacak tek bir merkez diyebilirim. Gerçekten gurur duydum” dedi.
Gaziantep’in, ‘yaşanabilir kentler’ sıralamasında üst sıralarda yer bulması amacıyla inşa edilen D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer beraberinde yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapının önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.
Yapının son durumuna ilişkin bilgilendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisinde; tiyatro binası, ana giriş ve fuaye alanı, 600 kişilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazırlık odaları, sahne dekor ve depo alanları, VİP salonu, 3 bin metrekarelik kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, kafeterya, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 250 araçlık otopark bulunduğu bilgini paylaştı.
GAZİANTEP TARİHİNİN EN ÖNEMLİ KÜLTÜR VE SANAT YATIRIMI GERÇEKLEŞİYOR
Yaptığı incelemelerin ardından değerlendirmede bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, şu ifadeleri kullandı:
“Şehitkamil Belediye Başkanımızla ile birlikte Şehitkamil Belediyemizin imzasını attığı en önemli eserlerden bir tanesini birlikte gezdik. Buranın temelini beraber atmıştık. Yaklaşık 11 aylık bir süreç içerisinde burada çok önemli, çok büyük bir eser ortaya çıkmış. İnşallah, birkaç ay içerisinde de hizmete girecek. Gaziantep tarihinin en önemli kültür ve sanat yatırımı gerçekleşiyor. Ben, Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Onun atmış olduğu bu imza, ilelebet unutulmayacak. Onun görev yaptığı bu süre içerisinde Gaziantep’e kazandırdığı bu dev eser, bu önemli bir eser, her zaman Gazianteplilerin takdirini kazanacak. Çünkü gerçekten çok büyük bir kompleks. Çok büyük bir kültür ve sanat merkezi burası. Aynı zamanda tiyatronun olduğu, gençlerin gelip çalışabileceği kütüphanenin olduğu, sadece bir mahalleyi değil, Gaziantep’in tamamını kuşatacak etkinliklerin olacağı bir yer. Türkiye’de belki de örnek olacak tek bir merkez diyebilirim. Gerçekten gurur duydum, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Yaşadığım kentte böyle bir eserin yapılmış olması bizim de Milletvekili olduğumuz dönemde, Belediye Başkanımız ile birlikte temel atmasından bu noktaya kadar takip ettik, izledik, onların emeğine şahit olduğumuz bu sürecin, Gaziantep’imize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah birkaç ay içerisinde de açıldığı zaman Gaziantep’in kültür ve sanat anlamında çok büyük bir boşluğu da dolduracak. Ben, emeği geçen işçisinden mühendisine, başta Belediye Başkanımıza ve onun çok değerli ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Gaziantep’imize, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
HER NOKTASINDA EMEK VAR
Yapıya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu sözleri kullandı:
“Ben, öncelikle Milletvekilimizin Sayın Nejat Koçer’in şahsında tüm Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bizim bu hizmetleri hayata geçirebilmemiz tek ayaklı değil, bu işin Ankara ayağı da var. O konuda vermiş oldukları destekler sayesinde bugün biz bu işi hayata geçirdik. Tabii bu işin belirli bir süreci var. Proje aşamasında yaklaşık 1 buçuk yıl süren proje aşamasında belediyedeki her kademedeki mimar arkadaşımızdan Başkan Yardımcımıza kadar yoğun bir tempoyla bu çalışıldı. Tabii bunu yaparken de kendimizi buradaki çalışacak olan insanların yerine koyup, buranın ihtiyaçlarının ne olduğunu hesap ederek planlama yaptık. O açıdan en alttan en üst noktasına kadar her noktasında emek var. İçerisinde bulunduğumuz kompleks Gaziantep’in kültür ve sanat hayatına gerçekten damga vuracak bir yapı. Bugün Gaziantep’te 70 bine yakın üniversite öğrencisi var. Bunun yanı sıra 600 binin üzerinde öğrencimiz var. Şehrin yıllardır böyle geniş bir tiyatro alanına ihtiyacı vardı. Bu tiyatro alanı ihtiyacını giderebilmek adına bu projeyi hayata geçirdik ama biz istedik ki yalnızca tiyatrodan tiyatroya açılmasın. Burası 24 saat yaşasın, istedik. Alt katında 24 saat açık kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, özel grup çalışma odalarıyla hizmet eden bir nokta. Yine tiyatronun ana gövdesinin üst kollarında bir tarafında Sanat Merkezi, bir tarafında Bilim Merkezi var. 3T Vakfı ile beraber yapmış olduğumuz çalışmayla bizim bilim atölyelerimiz var. Burada 3 yıllık eğitim alan çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın eğitimlerini alabileceği mekanları da burada oluşturduk. Diğer taraftan mevcutta Şehitkamil Sanat Merkezimizde müzik eğitimleri veriyoruz, görsel eğitimler veriyoruz ama şehir çok büyüdüğü için burada yine özellikle sanatsal faaliyetlere destek verebilmek adına bir bölümümüzü de tamamen sanat sokağı yaptık. Yalnızca bununla kalmadık, dışarda gelen vatandaşlarımızın otopark ihtiyacını da giderebilmek adına yer altında 250 araçlık otoparkımız, yine bir tarafında Anneler Parkı ile entegre olmuş mini bir amfisiyle yaşanabilir ve burada bir buluşma noktası olabilecek bir yer planladık. Bir tarafında Koru Park, bir tarafında Anneler Parkı diğer tarafında kuzey cephesinde ise geniş bir meydan düzenlemesi yaparak, yine Adnan İnanıcı Bulvarı’nın olduğu noktada da insanlarımızın rahat gelip, hoşça vakit geçirebileceği bir mekan elde etmeye çalıştık. Şehrin kültür ve sanat hayatına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, tüm Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”